Miles Okazaki (gitaar) / James Brandon Lewis ‘Unruly’ Quintet: ‘An Unruly Manifesto’

ingetogen, krachtig
jazz
€7 voor studenten
wo06.11.19

Brouwerij Duvel Moortgat biedt tijdens de concerten van het jazz-abonnement iedereen een Duvel op vat aan ter degustatie.

Jazztraditie 2.0

Gitarist Miles Okazaki baande zich onlangs op spectaculaire wijze een weg door het complete oeuvre van icoon Thelonious Monk. 

Tenorsaxofonist James Brandon Lewis injecteert dan weer het vuur van de jaren zestig in een sound die uitdrukkelijk uit het nu komt. Vuurwerk gegarandeerd.

Miles Okazaki solo

Miles Okazaki brengt zijn ode aan Monk met maar liefst 70 interpretaties van net zoveel composities. Hoekig, vernuftig, doordrongen van een ongehoorde inventiviteit. Maar ook met een lichtvoetigheid die de meester zou geapprecieerd hebben.

James Brandon Lewis Quintet

Het Amerikaanse saxkanon James Brandon Lewis steekt gospel, hiphop en free in een broeierige stoofpot, met even aanstekelijke als spirituele ambitie. Zijn trio is een hechte working band die de laatste jaren uitgroeide tot een eenheid die in staat is tot waanzinnig hechte interactie en vulkanische kracht. 

Voor zijn Unruly Quintet voegt hij daar nog twee koplopers aan toe: gitariste Ava Mendoza en trompettiste Jaimie Branch

James Brandon Lewis wordt aanzien als de new coming man. In zijn 'Unruly' kwintet neemt die andere klasbak Jamie Branch de trompet voor haar rekening. Ze nemen stormenderhand de podia van Europa in. Ik zag Lewis al drie keer live aan het werk en iedere keer werd ik van mijn stoel geblazen door de energie, de muzikaliteit en de sterke composities.

de programmator

Progamma

20u15 Miles Okazaki
Miles Okazaki (gitaar)
21u30 James Brandon Lewis Quintet
James Brandon Lewis (sax), Jaime Branch (trompet), Ava Mendoza (gitaar), Luke Stewart (bas), Warren Trae Crudup III (drums)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?