Middagconcert: Sarah Nemtanu (viool), Romain Descharmes (piano)

klassiek
overdag
do18.09.14

GYPSIC TIJDENS DE MIDDAG

Tijdens dit middagconcert kan je van dichtbij genieten van jonge muzikanten met een eigen verhaal. De concertzaal wordt omgetoverd tot een ontspannend muziekstrand, waar je je middagpauze ten volle kan beleven.

De gelauwerde violiste Sarah Nemtanu brengt een aantal stukken die op de Roemeense muziektraditie voortbouwen. Rondom zigeunergemeenschappen hangt een romantische sfeer van reizen en musiceren om te overleven. Een hele reeks componisten voelde zich verbonden met de vrijheid van de rondtrekkende artiesten en hun muzikale stijl.

Nemtanu, eerste violiste bij het Orchestre National de France, nam onlangs samen met pianist Romain Descharmes het album Gypsic op en brengt daaruit een selectie. De schatplichtigheid aan de zigeunertraditie varieert van Georges Enescu tot Georges Boulanger. Enescu bewaarde de aard van de volksmuziek door de speeltechnieken over te nemen. Boulanger was zelf afkomstig uit een muzikale Romafamilie en bleef dichter bij de oorsprong. Zijn bekendste stuk is ‘Avant de mourir’, dat in een bewerking van Jimmy Kennedy later ‘My Prayer’ werd.

Co-production with the Ghent Festival of Flanders.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?