Middagconcert: Romina Lischka (viola de gamba), het Hathor Consort

klassiek
overdag
do25.09.14

VIOLA DA GAMBA TIJDENS DE MIDDAG

Tijdens dit middagconcert kan je van dichtbij genieten van jonge muzikanten met een eigen verhaal. De concertzaal wordt omgetoverd tot een ontspannend muziekstrand, waar je je middagpauze ten volle kan beleven.

Voor dit tweede middagconcert selecteerde de Oostenrijkse gambiste Romina Lischka de mooiste viola da gambastukken uit de Franse barok. Lischka studeerde viola da gamba in Brussel. Met haar eigen ensemble en als soliste bij de beste barokorkesten bouwt ze aan een mooie carrière. Ze bewerkte een aantal stukken uit de periode waarin Louis XIV met zijn volle gewicht op de Franse cultuur leunde.

Elke componist hanteerde de regels van het hof op zijn manier. Louis Couperin schikte zich als componist uit de hogere kringen min of meer naar de vormdwang. Charpentier veroorloofde zich meer vrijheid onder het mecenaat van de hertogin van Lorraine-Guise en smokkelde Italiaanse elementen in zijn muziek. Aan de overkant van het kanaal schreef Locke de oudste nog bestaande Britse opera, The Tempest, gebaseerd op het meesterwerk van Shakespeare.

Er worden comfortabele zit- en ligplaatsen voorzien.

Co-production with the Ghent Festival of Flanders.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?