Middagconcert: Ensemble Spark

klassiek
overdag
do24.09.15

DOOR HET OERWOUD

Naast een uitmuntende techniek bezit het kwintet Spark een grote portie lef. Met hun nieuwe album Wild Territories banen ze zich een weg door stormachtige ritmes en radi­cale klanken, tussen barok en de moderne tijd. Dit met golden oldies als Telemann en nieuwe lichten als Chiel Meijering en Kenji Bunch.

De Sparks zijn baanbrekers en kiezen steevast voor een nieuw geluid, waarbij ze putten uit klassiek, minimal music en avant­garde. Deze aanpak bezorgde hen in 2011 een pres­tigieuze echo Klassik.

Hun eerste worp Downtown Illusions (2010) was een bedwelmende stadsreis, terwijl ze met Folk Tunes (2012) tradionele songs uit heel Europa bewerkten. Met hun laatste project wagen ze zich door de combinatie van gevestigde met gloednieuwe componisten aan een sprong in het diepe.

De concertzaal wordt voor dit middagconcert omgetoverd tot een ontspannend muziekstrand met comfortabele zit- en ligplaatsen.


Ensemble Spark
Andrea Ritter (blokfluit), Daniel Koschitzki (blokfluit, melodica), Stefan Glaus(viool, altviool), Victor Plumettaz (cello), Julia Okruashvili (piano)

Handelsbeurs Concertzaal en Gent Festival van Vlaanderen

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?