Middagconcert: Bojan Cicic (Barokviool solo)

klassiek
overdag
do17.09.15

VIRTUOZE VIOOLSOLO

Een vioolsolo met repertoire van barok tot de 20ste eeuw, allemaal uitgevoerd op darm­snaren: niemand deed het hem voor. Als iemand alle troeven van de barokviool moeiteloos kan uitspelen, dan is het de Kroaat Bojan Cicic wel. Tijdens dit middagconcert gaat een van zijn stoutste muzikale dromen in vervulling.

Een ongelimiteerd technisch kunnen en een muzikaliteit die uit zijn voegen barst: Bojan Cicic is voor veel muzieklief­hebbers een verrukking aan het muziekfirmament. Hij wordt dan ook geregeld gevraagd voor opnames van virtuoze barokmuziek. Met zijn eigen ensemble Suonar Cantando specialiseert hij zich in uit­voeringen van Weense en Italiaanse barok.

Cicic houdt er graag de span­ning in. Door zijn voorliefde voor originele programma’s duikt hij geregeld muziek­archieven in, op zoek naar parels uit de 17de en 18de eeuw. Voor dit soloconcert selecteerde hij zijn favoriete vioolmuziek door de eeuwen heen. En alsof de combinatie van Biber, Bach en Reger al niet doet water tanden, voert hij ze allemaal uit op darmsnaren.

De concertzaal wordt voor dit middagconcert omgetoverd tot een ontspannend muziekstrand met comfortabele zit- en ligplaatsen.

Handelsbeurs Concertzaal in coproductie met Gent Festival van Vlaanderen

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?