Michael Schiefels Platypus Trio / Nardozza-Schepers Delirium Quintet

ingetogen
jazz
do16.02.17

Vuurwerk van stem en trompet

De Duitser Michael Schiefel is ongetwijfeld een van de meest originele jazzvocalisten. Binnen zijn Platypus Trio krijgen zijn vocale hoogstandjes weerwerk van al even virtuoze collega’s.

Daarna een Belgisch-Nederlands onderonsje; een ongebruikelijke frontlinie van twee trompettisten die zich niet laten afremmen door genrebarrières.

Michael Schiefels Platypus Trio

Michael Schiefel zong zich met zijn solodebuut Invisible Loop (1997) meteen de jazzgeschiedenis in. Het was alsof hij zich met behulp van loops en andere elektronica door een complete band liet omringen.

Ook met anderen schittert hij, zoals in dit trio met de veelzijdige cellist Jörg Brinkmann en de vermaarde cimbalomspeler Miklós Lukács.

Nardozza-Schepers Delirium Quintet

Nardozza en Schepers zie je zowel op klassieke jazzpodia als aan de zijde van popsterren. Nardozza heeft zijn eigen kwintet en speelt bij grootheden als Lee Konitz, Bert Joris, Michel Bisceglia en Philip Catherine.

Schepers is een graag geziene gast in bigbands en trad ook op met Kenny Wheeler, Chris Joris en – net als Nardozza – bjo. Straffe mannen met plannen.

Met steun van Goethe Institut
© Stefanie Marcus

Extra info

20u15 Platypus Trio
Michael Schiefel (zang, elektronica), Jörg Brinkmann (cello, elektronica), Miklós Lukács (cimbalom)
21u15 Delirium Quintet
Carlo Nardozza (trompet), Nico Schepers (trompet), Tim Finoulst (gitaar), Bart de Nolf (contrabas), Toni Vitacolonna (drums)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?