Michael Franti & Spearhead

pop / rock / song
zo18.05.14

MICHAEL FRANTI & SPEARHEAD

Naast poëet, humanist en eeuwige optimist is Michael Franti al meer dan 2 decennia een gerespecteerd muzikant en singer-songwriter. Met Spearhead heeft hij al meerdere potten gebroken. Op debuutalbum Home (1994) verenigden Michael Franti & Spearhead sociaal engagement met soul, funk en hip hop én verzekerde hij zichzelf van een plaats in de muziekgeschiedenis.

Nu, 20 jaar later, staat er een nieuw album in de steigers: All People. Met stevige dancebeats, elektronica en - hoe kan het ook anders - geëngageerde teksten over politiek en de liefde. Duidelijke invloeden op deze plaat zijn John Lennon, Bob Marley, Johnny Cash, Marvin Gaye en The Clash. Eenvoudig en efficiënt, dat was het motto.

Verwacht nieuw én oud materiaal, want Michael Franti heeft een karrevracht aan classics geschreven: 'Of Course You Can', 'People In Tha Middle', 'You Can't Sing R Song', 'Why Oh Why', ... Gefundenes fressen voor deze geboren entertainer.

NICK SAXON

Nick Saxon leerde zichzelf op jonge leeftijd gitaar spelen door het instrument van zijn broer stiekem te lenen als die niet thuis was. Urenlang zocht hij naar de juiste akkoorden. Enkele jaren later nam de nerveuze Saxon deel aan zijn eerste open mic-night. Een hele belevenis. Belangrijke invloeden die zijn muziek mee hebben gecreëerd zijn Cat Stevens, Tommy Emmanuel, Deep Purple en Led Zeppelin.

Ondertussen is de 30-jarige muzikant beter bekend als de Australische presentator van National Geographic. "Er zijn twee zaken waar ik echt van hou, reizen en muziek. NatGeo is ongelooflijk. Het geeft me de mogelijkheid om verschillende culturen, omgevingen en mensen van overal ter wereld te beleven en te documenteren. Dat is wat mij inspiratie geeft – de plaatsen, de mensen", aldus Nick Saxon.

En geef toe, deze multi-getalenteerde beroemdheid heeft alles om het ook in de muziekbranche te maken: de looks, de gitaar en het statuut van avontuurlijke en begeerde man.

I.s.m. Democrazy

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?