Meuris

pop / rock / song
vr12.11.10

"Tijd voor wat anders", dacht Stijn Meuris. En dus houdt de zanger, na Noordkaap, ook zijn band Monza voor bekeken. Stijn gaat solo verder als 'MEURIS' en dat zit goed. Hij is een van de meest charismatische woordkunstenaars van Vlaanderen en zal dat ook op zijn eerste solo-album 'Spectrum' (release 4 april 2010) aantonen.

'Spectrum' telt 12 door Stijn Meuris geselecteerde Noordkaap- en Monza-songs die een bijwijlen drastische turnover ondergingen. De hits, (althans de meeste), maar ook een pak nummers die volgens Meuris meer glans hadden verdiend en die op ‘SPECTRUM’ eindelijk te horen zijn zoals ze destijds bedoeld waren. Daarnaast staan ook het van adrenaline druipende en gloednieuwe 'De Logica In Mij' én het unieke duet 'Wat Een Fijne Dag/Het Zou Niet Mogen Zijn' op de plaat. Voor die laatste song knoopten Stijn en Raymond van Het Groenewoud hun stembanden aan elkaar en zongen een intiem, teder en ontroerend duet bij elkaar.

In januari 2010 dook Stijn, samen met Ad Cominotto en een schare gewaardeerde muzikanten, de ICP studio's in Elsene in. Begin maart kwamen ze weer naar buiten. Moe, bleek, een resem plectrums armer maar een album aan ijzersterk materiaal rijker. MEURIS is klaar met de opnames van 'Spectrum', zijn director's cut van het verleden, heden en toekomst.

De songs op 'Spectrum', aangevuld met nog enkele andere oude nummers uit de Noordkaap- en Monza-periode, zijn vanaf nu ook live te bewonderen. In de door Meuris zo geliefde schouwburgen en cc's, voorzien van opnieuw een prachtig lichtontwerp en visuals. Een absolute aanrader voor mensen die waarlijk van livemuziek houden en niet bang zijn van enige emotie en energie...

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?