Members of Marvelas, Dedos, DJ4T4

do11.05.06

Toen James Brown in de jaren ’60 meer op het ritme dan op de melodie van muziek ging focussen, zette hij de soulmuziekwereld op zijn kop. Zijn nieuwe funkritme sloeg in als een bom. Sedertdien is funk blijven evolueren. Op dit concert laten enkele Belgen zien hoe rekbaar het genre vandaag is. Of er nu hiphop (Members of Marvelas), psychedelische disco (Dedos) of house (DJ4t4) in wordt gegoten, het ritme van de funk zorgt telkens voor een schitterende variant.

Members of Marvelas

Members of Marvelas (M.O.M.) vult een gapend gat in de Belgische muziekmarkt met hun kruising tussen seventies funk/rock en oldschool hiphop. Neem een doorsnee van James Brown, Rage Against The Machine, Prince en Urban Dance Squad en daar vind je Members of Marvelas. Dat de hiphop van de twee MC’s een funky rockgeluid meekrijgt, hebben ze te danken aan de vijfkoppige live band. Begin 2006 duikt de groep de studio in met producer Michel Schoots, ook bekend als drummer Magic Sticks van Urban Dance Squad. Zowel in de teksten als in de groepsnaamkeuze gaat M.O.M. vaak de filosofische toer op. Zo staat ‘Marvelas’ voor een planeet waar verschillende muziekstijlen uit hun hokjes gehaald worden, waar de mensen vrijer zijn en waar het leven onder minder restricties gebukt gaat. Bereid u voor op een nieuw Belgisch dansgeluid: ongeremde hiphop-funk!

Dedos

Dedos is op een absolute succesformule voor catchy dansnummers gestoten door disco, chill, psychedelic en rock door funk heen te mixen. Minstens even vernieuwend als Members of Marvelas en het resultaat mag er zijn: frisse, hippe, funky nummers die op je afkomen als een vloeibare gel. Ook deze tweede FunkAlert-groep weet van het funkritme optimaal gebruik te maken. En opnieuw is stilstaan geen optie. De stem achter Dedos heeft een zuiders tintje dat bij trouwe Handelsbeursbezoekers ongetwijfeld een belletje zal doen rinkelen. Zanger Philippo Fierens laat zich immers ook horen in de reggaerevelatie ‘Savana Station’. Trek alvast uw beste dansschoenen aan. Dedos funkt!

DJ4t4

DJ4t4 is bekend als dj van ’t Hof van Commerce en als motor achter het Funky Deep House Project Ultrasonic 7. Hij zette zijn schouders ook onder andere projecten zoals Atomik en Magik Ballet Ensemble. De man achter 4t4, Kristof Michiels, is al sinds 1987 actief in de muziekwereld. De start van zijn muzikale carrière droeg een stevige hiphopstempel. Op het einde van de jaren ’80 omvatte hiphop onder meer house en funk, wat meteen verklaart waarom DJ4t4 in de FunkAlert-reeks thuishoort. Het wordt op deze concertavond een kwestie van energie doseren, want ook deze funkman zal ongetwijfeld een set uiterst dansbare nummers de zaal inslingeren. Rythm rules!

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?