Mehmet Erdem / Yeni Türkü

aanstekelijk
pop / rock / song
za16.11.19

Dit concert vindt plaats in de Centrale.

Al tien jaar lang verhuist tijdens het Istanbul Ekspres Festival de muzikale broeihaard van Istanbul naar Gent. De Centrale en de Handelsbeurs presenteren dit jaar een extra feestelijke editie. De meest memorabele artiesten van de voorbije tien jaar keren terug naar Gent om weer het beste van zichzelf te geven. Welkom!

Turkse pop

De geliefde zanger Mehmet Erdem herken je aan zijn doorleefde muziek, lage warme stem en stralende charisma. Hij heeft vier albums op zijn naam en componeert soundtracks voor de Turkse cinema. Hiervoor ontving hij al verschillende prijzen, waaronder de Altın Portakal voor Beste Filmmuziek.

Mehmet Erdem komt uit een muzikantenfamilie. Op 5-jarige leeftijd voegde hij zich met zijn mandoline bij zijn vader en oom. In de jaren die volgden leerde hij ook de bağlama en oed spelen. Het was het begin van een glanscarrière.

Nuevo Cancion

Na meer dan 3 decennia blijft Yeni Türkü" target="_blank"> één van de bekendste Turkse bands. Hun frisse combinaties van instrumenten en muziekteksten zorgen voor een breed scala, waarin je zowel Turkije hoort als de rest van de wereld. Na meer dan 15 platen verkent Yeni Türkü nog steeds verschillende klankkleuren, waarbij de oed, baglama en gitaar hand in hand gaan. Met zwierige mediterrane melodieën en poëtische Turkse teksten brengen ze ode aan zowel de Anatolische als de Byzantijnse cultuur.

i.s.m. De Centrale

Progamma

20u00 Mehmet Erdem
Mehmet Erdem (zang, oed), Ünsal Çeliksu(klarinet), Alper Atakan(toetsen), Raim Paksoy(bas), Mert Işilay(drums)
22u00 Yeni Türkü
Derya Köroğlu (zang, gitaar), Erkin Hadimoğlu (toetsen), Furkan Bilgi (viool), Serdar Barçin (fluiten, klarinet), Bahadir Tanrivermiş (percussie), Sezer Alemdar (gitaar)
Festivalpas + T-shirt = € 45

Met een festivalpas kan je naar alle concerten buiten de fasil op vrijdag.

Ter gelegenheid van tien jaar Istanbul Ekspres krijg je hierbij een t-shirt aangeboden. Koop je online een festivalpas, dan ontvang je een t-shirt voucher via mail. Hiermee kan je je t-shirt afhalen aan de avondkassa.

Locatie

De Centrale
Bekijk op Google Maps

In het kader van

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?