Martin Hayes & Dennis Cahill

wereld / flamenco / fado
za01.10.16

GEVOELIGE SNAREN

Tot op de dag van vandaag leeft de Ierse folk in gezellige bruine kroegen, met soms melodieën van honderden jaren oud. Violist Martin Hayes voegt er iets aan toe. Met een perfecte beheersing en een open blik op het muzieklandschap boetseert hij zijn eigen breekbare geluid.

Gitarist Dennis Cahill begeleidt de viool met spaarzame maar rake tonen en versterkt zo de intense kracht van hun muziek.

KLINKT ALS

Met de traditionele muziek uit het Oost-Ierse graafschap Clare als vertrekpunt brengen Hayes en Cahill een unieke interpretatie van de Ierse overlevering. Die laten ze op een uiterst intelligente manier samensmelten met invloeden uit andere windstreken.

Ze vinden hun inspiratie bij de Estse componist Arvo Pärt en de Spaanse gambist Jordi Savall, maar evengoed bij jazzvirtuoos John Coltrane.

IN DE HANDELSBEURS

Het unieke samenspel van de snelle viool en de subtiele gitaar zorgt aanvankelijk voor een dosis melancholie. Tot het duo het tempo opdrijft. Dan sleuren de zingende snaren je zonder pardon mee doorheen kleurrijke landschappen naar uitbundig feestgedreun.

De prachtige klanken en straffe opbouw zetten je weer neer met een glimlach op je lippen.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?