MannGold de Cobre & Prasanna

pop / rock / song
vr17.01.14

Manngold De Cobre is het muziekproject van Rodrigo Fuentealba en Peter Vermeersch. Ze bundelen het originele kwintet van MannGold onder impuls van Rodrigo Fuentealba met 8 blazers onder leiding van Peter Vermeersch (Flat Earth Society). En dat betekent kleppers op het podium!

Gitarist Rodrigo Fuentealba is een Gentse Chileen die heeft gespeeld bij onder meer Gabriel Rios, Arsenal en Fifty Foot Combo. Naast Rodrigo spelen en/of speelden de muzikanten van de band bij Trixie Whitley, Arno, Vive La Fête, … Verwacht psychedelica, krautrock, noise en punk, maar ook de kosmische sound van Sun Ra, Miles Davis in zijn ‘Bitches Brew’-tijd, Neu, MC5, Motorhead, lyrische en lieflijke scapes, en verantwoorde herrie. MannGold de Cobre blaast alle wolligheid uit de oren en mikt breed lachend op de onderbuik!

De Indiase gitarist Prasanna is één van de eerste muzikanten die er in slaagde om Indiase karnatische muziek te vertalen binnen een jazz en rockcontext. Hij slaat hiermee een brug tussen één van de oudste muziekvormen en de hedendaagse muziek. Deze unieke kruisbestuiving groeide uit tot zijn handelsmerk en bracht hem tot bij grootheden als Joe Lovano, Larry Coryell, Trilok Gurtu, Airto Moreira, ... De gitarist maakte ook deel uit van Electric Ganesha Land, het Raga Bop Trio, Tirtha (trio met Vijay Iyer op piano) en werkte samen met Aka Moon (album ‘Guitars’). Prasanna is tenslotte bekend voor zijn werk als componist voor filmscores zoals de voor een Oscar genomineerde films ‘Smile Pinki’ en ‘Lagaan’.

MannGold de Cobre & Prasanna is een co-productie met de Handelsbeurs. Rodrigo Fuentealba startte Manngold de Cobre in de Handelsbeurs. Als slot van dit project presenteert de band nu zijn samenwerking met de Indische gitarist Prasanna.

ManGold De Cobre: Rodrigo Fuentealba (gitaar), Philipp Weies (gitaar), Maarten Standaert (bas), Karel de Backer (drums), Matthias Standaert (drums), Peter Vermeersch (tenorsaxofoon), Mattias De Craene (tenorsaxofoon), Sanne Van Hek (trompet), Luc Van Lieshout (trompet), Dree Peremans (trombone), Andres Ordonez (trombone), Peter Verdonck (baritonsaxofoon) en Kwinten Mordijck (baritonsaxofoon).

“Rodrigo Fuentealba en Philipp Weies, wat een gitaartandem! Maar ook: wat een ritmesectie met twee simultaan rollende en roffelende drummers. Een label erop plakken is onbegonnen werk, want je hoorde uitwaaierende Eno-achtige klanken, soms had het iets van Motorpsycho opgesloten in krautmotorik, er zat psychedelica in, en stonerrock, en hier en daar zelfs een flard die zo van de tandem Gorham/Robertson (Thin Lizzy) leek te komen. Mooist van al is echter hoe inventief de band aan de slag gaat met die vaak eenvoudige, repetitieve ideeën en ze vervolgens uitbouwt tot kolossale jams die denderen, razen en knetteren met een virtuoze controle, ijzeren discipline en meesterlijke bevlogenheid.” (Enola.be)


MannGold de Cobre is een productie van vzw Real Time, in coproductie met de Handelsbeurs, met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, de Provincie Oost-Vlaanderen en de Stad Gent.

i.h.k.v. Europalia 2014

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?