Machtelinckx, Badenhorst, Jensson & Wouters / Duo Emile Parisien (sax) & Vincent Peirani (accordeon)

jazz
do25.02.16

INTIEME MIJMERINGEN VAN DE NIEUWE GARDE

De voorbije jaren ontpopte gitarist Ruben Machtelinckx zich tot een van de meest opmerkelijke Belgische jazzmuzikanten. Zijn actieterrein: omfloerste melancholie en een gelaagde droomwereld. Het duo Parisien & Peirani staat dan weer te boek als een van de grootste talenten van de Franse jazz, met die typische combinatie van jazz en folk, maar ook een eigenzinnigheid die bedwelmt.

MACHTELINCKX, BADENHORST, JENSSON & WOUTERS

Machtelinckx maakt echte ontdekkingsmuziek. Geen muzikale junk food, maar composities en geluiden die via een omweg bij jou raken. Eerst nestelen ze zich even onder de huid, om dan toch uit te halen met een verrassende impact. Hypnotiserende kortfilms zijn het, ontworpen met de finesse en details van Japanse houtgravures.

Ruben Machtelinckx (gitaar, banjo), Joachim Badenhorst (klarinet, basklarinet, tenorsax), Hilmar Jensson (gitaar), Nathan Wouters (contrabas)

DUO EMILE PARISIEN (SAX) & VINCENT PEIRANI (ACCORDEON)

De Franse accordeonist Vincent Peirani maakte furore in de band van zangeres Youn Sun Nah, maar was ook actief binnen de klassieke muziek, volksmuziek, tango en zelfs heavy metal. Sopraansaxofonist Emile Parisien speelde al naast alle groten van de Franse jazz, maar ook heel wat Amerikaanse kleppers. Samen brengen ze een breekbare combinatie van jazz en kamermuziek.

Peirani is onlangs uitgeroepen tot artiest van het jaar. Hij ontving in juni de "Victoires du Jazz 2015". Dit is de belangrijkse award voor jazz binnen de Franse muziek In 2014 kreeg hij al de prijs in de "Rising Star" categorie.

Ook in juni 2015 kreeg hij twee ECHO Jazz Awards, de belangrijkse Duitse muziekprijs. Eén als instrumentalist van het jaar en een samen met Parisien voor Ensemble van het jaar.

Emile Parisien (sopraansax), Vincent Peirani (accordeon)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?