Lucia Cadotsch Speak Low / Bert Dockx: ‘Ottla’

ingetogen, krachtig
jazz, pop / rock / song
vr01.02.19

2 band tussen standards en improvisatie

De Zwitserse Lucia Cadotsch benadert met 'Speak Low' The Great American Songbook zonder oogkleppen. Met twee partners in crime uit de impro scene geeft ze bekende songs een bezwerend randje.

Gitarist Bert Dockx ken je van Dans Dans en Flying Horseman. Met Ottla keert hij terug naar zijn jazzroots.

Lucia Cadotsch Speak Low

Cadotsch zingt met een klassieke helderheid en een appetijt voor bekende nummers als Moon River, Don’t Explain en Strange Fruit.

Daar voegt ze twee freejazzers op sax en contrabas aan toe. Traditie, remix en  avontuurlijke jazz in een hecht verbond. Downbeat en The Guardian zijn mee, nu jij nog.

a classical clarity, a folk singer’s simplicity, and an appetite for performing very famous songs in the company of two edgy free-jazz instrumentalists (...) It’s all eerily beautiful.

Bert Dockx

Met de bezetting van Ottla zet Bert Dockx in op spontaniteit, intensiteit en spelplezier. Ze spelen zowel eigen werk als composities van grootmeesters als Monk, Ellington en Sun Ra.

Foto © Thomas Geuens

A JazzLab tour


Extra info

20u15 Lucia Cadotsch Speak Low
Lucia Cadotsch (zang), Otis Sandsjö (tenorsaxofoon), Petter Eldh (bas)
21u30 JazzLab 2.5 Ottla
Bert Dockx (gitaar), Frans Van Isacker (altsaxofoon), Thomas Jillings (klarinet, saxofoon), Nicolas Rombauts (bas), Yannick Dupont (drums, elektronica), Louis Evrard (drums, percussie)
JazzLab 2.5 brengt een doorsnede van een kwarteeuw Belgische jazz, met een blik op de toekomst. Toonaangevende muzikanten krijgen vrij spel om een gloednieuw project te lanceren.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?