Louis Sclavis: 'Silk and Salt Melodies'

jazz
do23.04.15

LOUIS SCLAVIS MET SILK AND SALT MELODIES

Klarinettist Louis Sclavis neemt een bijzondere plaats in binnen de Franse jazz. Of het nu gaat om zijn roemruchte trio met Aldo Romano en Henri Texier, zijn legendarische reeks ECM-albums, of de samenwerkingen met binnen- en buitenlandse muzikanten waaronder De Beren Gieren; het meesterschap druipt er vanaf. Deze keer treedt Sclavis aan met zijn nieuwe project Silk and Salt Melodies.

Weinig artiesten blijven zo gretig ingaan op nieuwigheden. Door z’n technische virtuositeit zou Sclavis zich gerust kunnen beperken tot herhalingsoefeningen, maar zijn voorliefde voor andere culturen staat centraal. Ook het versmelten van complexe interactie en warme grooves blijft een constante.

In 2012 bracht Sclavis het enthousiast onthaalde Sources uit met zijn Atlas Trio, met daarin pianist Benjamin Moussay en gitarist Gilles Coronado. Door de komst van vierde man Keyvan Chemirani, telg uit een gerenommeerde Iranese muzikantenfamilie, wordt de combinatie van elegante kamermuziek, vrije expressie en aanstekelijke lijfelijkheid extra benadrukt. Verwacht vernuft en mediterrane warmte in één.

Louis Sclavis (klarinet, basklarinet), Benjamin Moussay (keyboards), Gilles Coronado (gitaar), Keyvan Chemirani (percussie)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?