Loney Dear + Ansatz Der Maschine

do26.01.12

LONEY DEAR

Loney Dear heeft inmiddels al vijf albums op zijn actief, vol luchtige en warme popdeuntjes die schipperen tussen vrolijkheid en melancholie, allemaal opgenomen op een originele en artisanale wijze.
Emil Svanängen, de drijvende kracht achter deze Zweedse formatie, houdt duidelijk niet van stilzitten en bracht onlangs zijn zesde langspeler Hall Music uit, waarop hij duistere sferen verkent met elektronische muziek. Duivelse, ritmische en symfonische songs worden aan elkaar geschakeld en voorzien van een eightiestoets. Een tamelijk ambitieus album, beïnvloed door zijn recente samenwerking met verschillende kamerorkesten. De warme ‘slaapkamersound’ van weleer heeft plaatsgemaakt voor grootse arrangementen, zonder ergens de song uit het oog te verliezen. Klein aangezette folkdeuntjes bouwen zich gestaag op, laagje voor laagje, waarin werkelijk vanalles gebeurt. Weelderige strijkers, aanzwellende synths en ondefinieerbare geluidseffecten slepen je mee in de betoverende ‘tristesse’ van deze schuchtere Zweed.

ANSATZ DER MASCHINE

Ansatz Der Maschine is oorspronkelijk begonnen als een eenmalig project van soundtechnici Mathijs Bertel en Alexander Baert. Ondertussen is de Kortrijkse groep al uitgegroeid tot een brilliante 8-koppige liveband. Samen brengen ze een soepele mix van clicks ’n cuts en akoestische klanken, gedistilleerd uit het daglijkse leven en op alle mogelijke manieren bewerkt tot fascinerende beats en feërieke melodieën. Voer voor wie een boon heeft voor de warme en intelligente electronica van Múm of Hood.

Hun debuutalbum The Postman is a Girl was meteen een schot in de roos en brancht hen in het voorprogramma van o.a. Do make say think,The Album Leaf, The Go Find en Eels! Ook Duyster op Studio Brussel pikte hun unieke sound al op.

Ansatz Der Maschine is ondertussen al aan hun derde plaat toe. Heat zal gereleased worden op 21 januari 2012 bij Vlas Vegas records. Op dit album werken ze voor de eerste keer met vocals, waarvoor ze onder andere David Bovée (Think of one), Anton Walgrave en Vinz (Vinz, Ideal Husbands) wisten te strikken.

i.s.m. Democrazy

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?