Linus + Økland & Van Heertum / Christian Wallumrød Ensemble

jazz
do20.10.16

DELICATE IMPRESSIES EN MYSTERIES

Gitarist Ruben Machtelinck en rietblazer Thomas Jillings, samen Linus, duiken met een kwartet in hun eigenzinnige droomwereld, waar communicatie op de tast gebeurt.

Toetsenist / componist Christian Wallumrød is dan weer een muzikant op de wip tussen hedendaags en traditie. Hij brengt zijn gelauwerde ensemble mee.

LINUS

Het duo Linus maakte drie jaar op rij een geprezen album, waarvan de laatste twee met gasten. Hun dromerige universum wordt steeds mysterieuzer. Ooit stonden de composities centraal, daarna kreeg de vrije improvisatie de bovenhand. Samen met de Noorse violist Nils Økland en vaste kompaan en blazer Niels Van Heertum belicht het duo haar essentie op een even intrigerende manier.

Ruben Machtelinckx (gitaar, banjo), Thomas Jillings (rieten), Nils Økland (hardanger fiddle), Niels Van Heertum (eufonium, trompet)

CHRISTIAN WALLUMRØD ENSEMBLE

Het Wallumrød Ensemble situeert zich binnen de kamermuziek, maar dan met een berg invloeden. Tussen moderne gecomponeerde muziek, folkmuziek en baroktraditie springt een hang naar minimalistische muziek er het meest uit. Verstilde passages maken komaf met het beeld van de virtuoos die zich te buiten gaat aan een grote hoeveelheid noten en ongedurigheid. Een double bill in het teken van de puurheid.

Christian Wallumrød (piano, harmonium, toy piano), Eivind Lønning (trompet), Espen Reinertsen (tenorsaxofoon), Tove Törngren (cello), Per Oddvar Johansen (drums, vibrafoon)


Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?