Liesa Van der Aa: Woth (creatie)

pop / rock / song
za24.01.15

WEIGHING OF THE HEART (CREATIE)

"Een gewetensonderzoek op een beat. Geef toe: dat hadden we nog niet gehad." (Bart Steenhaut)

"Een ervaring die je adem afneemt en sprakeloos doet achterblijven."
(***** Demofarm)

Liesa Van der Aa’s muziek balanceerde in vorig solowerk tussen de eenzaamheid van haar stem en de bombast van haar viool, loops en effecten. Nu laat de eigenzinnige muzikante zich vergezellen door acht muzikanten, versterkt door kooropnames, video en animatie. Een muzikale én visuele trip waarin ze zich een weg baant door de morele chaos van onze veelstemmige wereld.

Muziekperformance met één been in het oude Egypte

Haar inspiratie voor Weighing of the Heart vond Liesa Van der Aa in een oud Egyptisch ritueel. Daarin wordt na de dood ieders hart afgewogen tegen de veer van de waarheid: te zwaar, te licht of in evenwicht?

Dit bezingt ze samen met acht andere muzikanten, waaronder Arne Leurentop en Jon Birdsong. Van der Aa, Hangaar bvba, Guy Cassiers, Anja Perisic en Afreux Beeld-fabriek baseerden zich op het Egyptische Boek der Doden voor de visuele aankleding, waarbij 42 rechters en acteur Johan Leysen een prominente rol innemen.

Met deze eerste eigen creatie verwoordt Liesa Van der Aa de nood van een generatie die wanhopig naar antwoorden en structuren zoekt tegen een achterwand van voortdurende overdaad. Een overdonderende muziekperformance.


Een productie van Louisa’s Daughter, in coproductie met kunstcampus deSingel , Muziektheater Transparant , Toneelhuis en Handelsbeurs Concertzaal. Met de steun van de Vlaamse Overheid. I.s.m. Kaaitheater , Concertgebouw Brugge , Rotterdamse Schouwburg , CC Hasselt en Flagey .

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?