Liesa Van der Aa

pop / rock / song
za04.05.13

LIESA VAN DER AA + KOOR

Na haar veelbelovend ep-tje ‘Louisa’s Bolero’, nam Liesa Van der Aa vorig jaar haar solo-album ‘Troops’ op in de studio van de Einstürzende Neubauten. Ze maakte de muziek enkel met behulp van haar stem, een viool en een loopstation.

Intussen heeft ze ‘Troops’ helemaal opnieuw opgenomen, deze keer met muzikanten en een koor. Niet dat er iets mis mee was, integendeel, de reacties waren meer dan lovend. Maar de eigenzinnige violiste en zangeres wou een andere invalshoek op dezelfde muziek. “Ik heb de plaat een jaar lang op allerlei manieren gebracht: nu eens solo, dan weer met muzikanten die ik op mijn pad tegenkwam. Het klonk zo goed en anders met die band, dat ik ook die versie wou opnemen. En als we dan toch opnamen: waarom niet met een koor? En waarom dan niet op een bijzondere plek? En toen vonden de jongens van Music Mania in Gent dat we dat op vinyl en dvd moesten uitbrengen...”

Wie Liesa Van der Aa al live aan het werk zag, weet dat er geen finale versies van haar nummers zijn en dat geen twee optredens dezelfde zijn.

Dat zal wat geven, als ze in de Handelsbeurs met koor én muzikanten op het podium staat. En met haar viool natuurlijk, die ze mishandelt met effectenpedalen tot ze scheurt, raast en rockt.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?