Les Talens Lyriques & Christophe Rousset (klavecimbel)

klassiek
wo01.10.14

EEN ZACHTE VERNIELING

De barokcomponist Jean-Philippe Rameau was een milde revolutionair. Zijn muziek breekt de traditie op, met charmante elegantie. Zo zetten de Pièces de clavecin en concerts uit 1741 een beslissende stap in de richting van het pianotrio. Sierlijke oefeningen in kamermuziek, die klavecinist Christophe Rousset en de muzikanten van Les Talens Lyriques op het lijf zijn geschreven.

Het klavecimbel is het hart van deze muziek. De andere instrumenten, een viool, een gamba en soms een fluit, gaan op gelijke voet in dialoog. Zo ontstaat een heel rijk en subtiel klankweefsel. Soms virtuoos en pittig, dan weer zoet en galant. Het is muziek die direct aanspreekt.

Toch bouwt Rameau op eigen voorwaarden. Les Pièces delen een magische onvatbaarheid, blijven bewust wat raadselachtig. De geheimzinnige titels suggereren hun eigen verhaal. Je denkt het te vatten maar steeds weer breekt het licht in de heldere glinstering van de muziek. Dit genot mag je jezelf niet ontzeggen.

Valérie Gabail (sopraan), Gilone Gaubert-Jacques (viool), Lucile Boulanger (viola da gamba), Christophe Rousset (klavecimbel, algemene leiding)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?