Les Blauw / Labtrio (CD-release)

jazz
do21.01.16

ODE AAN DJANGO

Het Antwerpse kwartet Les Blauw duikt in de nalatenschap van de grote Belgische gitarist Django Reinhardt. Deze legende creëerde met de manouche een geheel eigen genre en inspireert tot op vandaag talloze muzikanten. De composities van Reinhardt staan centraal, maar de band huldigt ook tijdsgenoten van de gitarist en brengt eigen werk.

Bezieler van deze zigeunerbluesband is niemand minder dan gitarist Bjorn Eriksson, die in Vlaanderen een ware bluegrass­ en countryhype teweegbracht met de soundtrack van The Broken Circle Breakdown. Eriksson is naast een gedreven muzikant ook een bezielde conservator van muziek die teruggaat tot de vooroorlogse periode. Django is in goede handen.

Eriksson brengt met Les Blauw een paar muzikanten bij elkaar die niet de minste zijn. Contrabassist Lenn Dauphin (voor de gelegenheid vervangen door Tomas De Smet van o.a. Zita Swoon en Think of One) en slaggitarist Peter Pask werkten al met hem samen in Maxon Blewitt, Pask is ook lid van het intimistische Few Bits en violist Emile Verstraeten heeft er al een carrière in de pop, jazz en klassieke wereld op zitten.

Bjorn Eriksson (sologitaar), Peter Pask (slaggitaar), Emile Verstraeten (viool), Tomas De Smet (contrabas)

LABTRIO - THE NY PROJECT (CD-RELEASE)

LABtrio werkt al acht jaar samen, heeft een indrukwekkende prijzenlijst, en bracht in 2013 het fel gesmaakte album Fluxus uit. Ze hebben een unieke triosound, waarin jazzimprovisatie en elektronische muziek worden gemixt. Voor hun NY Project nodigen ze rietblazer Michaël Attias en cellist/multi-instrumentalist Christopher Hoffman uit. Een gesmaakte samenwerking die ze in een album goten, en waarmee ze o.a. op Jazz Middelheim 2015 speelden.

Zowel drummer Lander Gyselinck als pianist Bram De Looze studeerden aan de New School for Jazz and Contemporary Music. Het verlangen om met muzikanten uit die New Yorkse scene te werken komt dan ook over als een logische stap. Het project kreeg dit jaar steeds duidelijker vorm, onder meer door de steun van het Stormfestival in Oostende.

Hun muzikale gasten legden ook niet het minste traject af: rietblazer Michaël Attias speelde onder meer bij Paul Motian en Anthony Braxton en cellist/multi-instrumentalist Christopher Hoffman bij Henry Threadgill’s Zooid en Marc Ribot.

Michaël Attias (saxofoon), Bram De Looze (piano, Fender Rhodes), Christopher Hoffman (cello), Anneleen Boehme (contrabas), Lander Gyselinck (drums)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?