Lefto presents: Robert Glasper Experiment

jazz
di17.04.12

Zelden werd er meer verwacht van een nieuwe plaat dan in het geval van ‘Black Radio’, het debuut op Blue Note van Robert Glasper Experiment, het ‘electrische’ kwartet rond de gelijknamige jazzpianist en producer, die in het verleden al furore maakte met zijn akoestisch trio en zijn samenwerking zowel op plaat als live met Q-Tip, Mos Def en Maxwell. Zijn nieuw werkt ademt hiphop en urban dankzij een waslijst grote namen: van Erykah Badu over Bilal tot Lupe Fiasco, Lalah Hathaway, Mos Def (weeral) en Meshell Ndegeocello. Live is Robert Glasper en co. (o.m. drummer Chris Dave die recent nog Maxwell vergezelde) een regelrechte sensatie, die elk publiek met verstomming achterlaat. Lefto en wij zijn al lang fan, en u?

SUPPORT: STUFF.

STUFF. staat voor vette beats, maffe improvisaties, gevaarlijke synth-lijnen en buitenaardse grooves. Ze vormen een uniek klinkende conceptband en gebruiken samples en loops als kader voor avontuurlijke, technisch hoogstaande jamsessies. Met o.a. J Dilla, Kraftwerk, Flying Lotus en Hudson Mohawke als inspiratiebronnen, brengen ze een eigen sound die ze wel eens als Live GlitchTripHop omschrijven. Nu al wereldberoemd in Gent door de magische jamsessies in White Cat.

Met Lander Gyselinck op drums, Mixmonster Menno aan de turntables, Joris Caluwaerts op keys, Dries Laheye op bas en Andrew Claes op sax.


I.s.m. Democrazy

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?