Lara Rosseel Quintet / Mòs Ensemble (albumreleases)

jazz, pop / rock / song, global sounds
vr18.02.22

Opgelet, voor dit concert krijg je enkel toegang met een Covid Safe Ticket.
Lees hier meer over de covid-regels van de Handelsbeurs.

Lara Rosseel Quintet (albumrelease)

Begin 2020 was Lara Rosseel met haar album De Grote Vrouw dé verrassing van de Belgische jazzscene. Haar vaak exotisch getinte composities en een weelderig septet balanceerden op die benijdenswaardige grens tussen mysterie en herkenbaarheid. 

Nu zet ze die veroveringstocht verder met een jong kwintet en een nieuw repertoire waarmee ze al die troeven weer een nieuwe wending kan geven. 

Het kwintet

Rosseel neemt zelf het fundament van de composities voor haar rekening, met de organische soul die haar eigen is. Trompettist Sam Vloemans is al net zo thuis in jazz die lonkt naar exotische oorden.

Gitarist Vitja Pauwels is een van de opvallende jonge stemmen, een gitarist van wonderlijke texturen, terwijl Sep François, ooit via JazzLab op tournee met Ifa Y Xango, zorgt voor ongewone klanken met vibrafoon/marimba. Wild card is percussionist Angelo Moustapha, het sluitstuk van deze tot de verbeelding sprekende line-up.

Het nieuwe album verschijnt in het voorjaar van 2022 bij W.E.R.F. Records.

Mòs Ensemble (albumrelease)

Als Limbs (2019) al kon tellen als intentieverklaring van Kobe Boon en de zijnen, dan duikt de band voor zijn nieuwe album helemaal onder in de schier eindeloze mogelijkheden. Dit nieuwe album bewaart de weelde van zijn voorganger, maar graaft dieper, danst frivoler en frunnikt gretiger aan de naden. 

Met de komst van achtste bandlid Roos Denayer (zang, gitaar) worden het potentieel en bereik bovendien nog uitgebreid. De nieuwe rijkheid zindert, verwart, imponeert en prikkelt.

Klinkt als

Zang, tekst en muziek vormen een losbandig verbond, zijn voortdurend verwikkeld in een verstrengelde verkenning. Folk, jazz, pop en kamermuziek krijgen elektronische opsmuk, worden laag voor laag aan elkaar toegevoegd en weer ontmanteld, om nu eens een eensgezinde trance op te bouwen en dan weer schurend tegen elkaar uit te spelen.

De boeiendste muziek schenkt de luisteraar niet enkel herkenbaarheid, maar opent ook nieuwe deuren. Dat is exact wat hier gebeurt. Het tweede album van deze band is een moedige duik, een gulle onderdompeling én een open uitnodiging. Springen is de boodschap.

Het nieuwe album verschijnt in februari 2022 bij W.E.R.F. Records.

beeld (c) Lara Gasparotto + Cecilia Valagussa

Programma

Lara Rosseel Quintet
Lara Rosseel (bass), Vitja Pauwels (guitar), Sep François (vibraphone, marimba), Sam Vloemans (trumpet), Angelo Moustapha (percussion)
Mòs Ensemble
Astrid Creve (vocals, banjoline), Marta Del Grandi (vocals), Roos Denayer (vocals, guitar), Ambroos Deschepper (sax), Benjamin Hermans (sax, clarinet), Artan Buleshkaj (guitar), Kobe Boon (double bass), Simon Raman (drums)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?