Lady Linn & Her Magnificent Seven

jazz
vr20.05.11

Toen Lady Linn and her Magnificent Seven hun eerste single ‘Shopping’ op de markt brachten kreeg het nummer al meteen behoorlijk wat aandacht op de radio. Haar eerste cd-voorstelling (het album 'Here We Go Again') vond plaats hier in de Handelsbeurs in februari 2008 en werd uitgebracht in maart van dat jaar.

Het nieuwe album dat de titel 'No Goodbye at All' meekreeg, zal in België uitkomen op 29 april. "Een popplaat, dat is het geworden," aldus Lady Linn over de nieuwe plaat die ze opnam met haar Magnificent Seven. Waarmee het hoge woord er meteen uit uit is: P-O-P! Lady Linn: "De swingjazz van mijn debuutplaat ‘Here We Go Again’ was een avontuur, een spontane ingeving. Want dat was totaal geen trendy geluid. Maar dat die plaat zo’n succes heeft gehad, heeft mijn zelfvertrouwen alleen maar gesterkt: ik volg vanaf nu volledig mijn intuïtie."

En haar intuïtie zei dus: pop. Denk alleen niet aan voor de hand liggende trendy electro- of synthpop, maar aan een rijk en warm popgeluid met blazers, drums en piano, beïnvloed door de meest uiteenlopende genres. Want behalve van succes – de Eddy Grant-cover ‘I Don’t Wanna Dance’ werd een hit, was ‘Here We Go Again’ uit 2008 met 30.000 exemplaren goed voor platinum én Lady Linn sleepte twee opeenvolgende jaren ook nog eens de MIA voor Beste Zangeres in de wacht – proefde Lady Linn de afgelopen twee jaar ook van heel wat muziekstijlen. Van de soul van Irma Thomas tot de barok gearrangeerde sixties songs van Louis Neefs (‘Jennifer Jennings’!), van de close harmonies van de Beach Boys tot Braziliaanse bossa nova en zelfs een streepje bluegrass country: Lady Linn heeft het afgelopen jaar de meest diverse muziekstijlen verkend en geabsorbeerd om ze op ‘No Goodbye at All’ in elf sprankelende songs te gieten.

‘No Goodbye at All’ werd opgenomen in Parijs, in Studio Ferber, onder auspiciën van de befaamde producer Renaud Letang, bekend van z’n plaatwerk met o.a. Jane Birkin, Feist, Mocky en Jamie Lidell. Lady Linn ‘Heel grappig, iedere plaat die ik de afgelopen jaren echt goed vond klinken, Feist, Jamie Lidell en vooral die van Mocky, bleek geproducet te zijn door Renaud Letang. Ik moest hem dus wel vragen om mijn tweede plaat te producen, want het was precies zijn minimalistische, en toch zo soulvolle geluid dat ik zocht voor mijn nieuwe nummers.’

De opvolger van de succesplaat ‘Here We Go Again’ is een even fris als authentiek klinkend album geworden, met songs waarin nu eens de meest extatische levenslust wordt bezongen, en dan weer de melancholie wordt opgezocht.

SUPPORT: SHERMAN (SOLO)

Sherman is het alter ego van de Belgische singer-songwriter Steven Bossuyt. Het verhaal van Sherman begon allemaal met Stevens onweerstaanbare drang om songs te schrijven. Dit resulteerde in een samenwerking met goede vriend en drummer, David Demeyere.

Na een aantal solo-optredens in België en het Verenigd Koninkrijk, verhuisde Sherman naar Londen, waar hij zich in een minuscule flat verschuilde om er zijn songs verder uit te puren en ze uit te testen in het live circuit. De eerste single 'On Your Side' werd onmiddellijk opgepikt door BBC radio in Londen en in eigen land door Studio Brussel.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?