La Hispanoflamenca: 'Navidad'

klassiek
overdag
zo19.12.10

LA HISPANOFLAMENCA: 'NAVIDAD!'

La Hispanoflamenca brengt talent uit Spanje en Vlaanderen samen en verenigt de kwaliteiten van een goede Rioja en een gerijpte Vlaamse jenever. Motor achter dit ensemble, gespecialiseerd in Vlaams-Spaanse muziek uit de 16de en 17de eeuw, is de in Spanje wonende zanger, dirigent en componist Bart Vandewege. Met première-opnames van werk van de vergeten componist Pedro Rimonte gooide La Hispanoflamenca internationaal hoge ogen. ¡Navidad! bestaat uit minder bekende kerstmuziek uit de Spaanse Renaissance, met composities van o.m. Mateo Flecha, Juan del Encina, Francisco Guerrero en Tomás Luis de Victoria, in combinatie met veel pretentieloze maar ontroerende liedjes van anonieme meesters uit die tijd. Over engelkens, herderkens, schaapkens en het kindeken dat toch zo’n dorst heeft. Rode draad is de volkse, Spaanse poëzie die het kerstgebeuren zo kleurrijk beschrijft, voor deze gelegenheid in het Spaans én in het Nederlands. Voor jong en oud, señoras y señores. Een warme noot in koude tijden…

Na dit matineeconcert (15u) bieden wij met de steun van Huize Colette en Brasserie HA' alle concertbezoekers gratis een stukje taart en een warme drank aan.

MUZIKANTEN

Magdalena Padilla (sopraan), Steve Dugardin (contratenor), Antonio Trigueros (tenor), Felipe Sanchez (vihuela en vihuela de penola), Bart Vandewege (bas, algemene leiding).

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?