Kris Kristofferson

pop / rock / song
za01.12.12

KRIS KRISTOFFERSON

Kris Kristofferson is een begrip in de Amerikaanse countrymuziek. In 1970 komt hij met zijn langspeler 'Kristofferson' op het voorplan. Daarop ook meteen zijn eerste klassiekers 'Me and Bobby McGee' en 'Help Me Make It Through the Night'. Albums als 'The Silver Tongued Devil and I' en 'Jesus Was A Capricorn' volgen. In 1977 wordt hij opgenomen in de Nashville Songwriters Hall of Fame. Samen met Johnny Cash, Willie Nelson en Waylon Jennings vormt hij in 1985 de supergroep The Highwaymen. De band had, in de lijn van de verwachtingen, instant succes.

Naast zijn talent als singer-songwriter bewees Kris Kristofferson ook in films als 'Lone Star' en 'Blade' zijn veelzijdigheid als acteur.

In 2009 kwam zijn voorlopig laatste langspeler uit: 'Closer to the Bone'. Het is een intimistisch pareltje geworden waarop melancholie en zelfreflectie de boventoon voeren. 'Good morning John', geschreven voor zijn overleden vriend Johnny Cash is hier een sprekend voorbeeld van.

Op 1 december 2012 komt deze levende countrylegende u met plezier meenemen op een trip door zijn oeuvre.

MARCO Z (SOLO)

Een album vol songs over "het niets doen" en het leiden van een doodgewoon leventje, dat is het debuutalbum van Marco Z geworden, dat dan ook de toepasselijke titel "The ordinary life of Marco Z" mee kreeg. De nummers onstonden op akoestische gitaar en kregen daarna tinten van rock, Motown, folk, country,… mee.

Jarenlang zat Marco Z eenzaam op z'n zolderkamertje songs te schrijven. "I'm a bird" werd begin 2012 de doorbraaksingle. In dit nummer zingt hij letterlijk "Ooh, the times I've wasted". Als je bekijkt waar zijn songs hem dit jaar brachten, dan bleek het al bij al toch niet zo'n verspilling te zijn.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?