Kraakpand met o.a. Yuko

za11.10.14

Zet een handvol muzikanten bij elkaar in een zaal en laat ze om de beurt spelen en iets over zichzelf vertellen. Dat is Kraakpand. Op één avond reis je met vier verschillende bands van het ene genre naar het andere, van de ene sfeer in de andere. Dit in intieme clubsetting, op neusafstand van de muzikanten. Voer voor avonturiers.

Volg de facebookpagina van Kraakpand.

YUKO

Het Gentse Yuko heeft zich al van bij haar ontstaan een unieke plaats weten te verwerven in de Belgische scene. Sinds de lente heeft de band een derde plaat in de rekken: Long Sleeves Cause Accidents. Voorman Kristof Deneijs bouwt gestaag verder aan zijn stevige reputatie door muziek te maken die niet binnen pasklare hokjes valt. Hij deelt het podium met dijk-van-een-drumster Karen Willems en ook twee nieuwe muzikanten: gitarist Jasper Maekelberg (o.a. Mintzkov) en bassist Thomas Mortier (Ministers van de Noordzee).

Deneijs’ stem balanceert tussen die van Jonsi (Sigur Ros) en Thom Yorke (Radiohead) – het ijle broze geluid wisselt hij makkelijk af met een volle, gedragen stem.

'Een aanrader als deze Gentse ster aan het Belgische muziekfirmament in uw buurt concerteert.', volgens KnackFocus.

LYDMOR

De Deense zangeres Lydmor (alias Jenny Rossander) raakte bij ons bekend door haar bejubelde gastrol op de nieuwe plaat van Arsenal. Ook in haar bijkomende supportact charmeerde ze muziekminnend Vlaanderen met haar podiumpresence en betoverende vocalen. Humo vergeleek haar al snel met grote Scandinavische stemmen als die van Karin Dreijer Andersson.

Haar eerste plaat A Pile Of Empty Tapes was een instant succes in Denemarken. Het repertoire balanceert tussen mijmerend gezang aan de piano en stevige electro pop. Een ontdekking.

SKORDATURA PUNKJAZZ ENSEMBLE

“Een punkjazzensemble in België, dat moet uit Gent komen. Al van voor ze daar een strop rond de nek kregen is de stad een bolwerk van alles wat enigszins rebels is. Zo ook Skordatura Punkjazz Ensemble met debuutalbum How To Chase A Minute In One Second.” – aldus het online muziekmagazine DaMusic. Skoratura Punkjazz Ensemble, dat is een hele mond vol voor een kwartet uitstekende muzikanten, die elkaar graag wat jennen met spannende muziek. Hun snelle tempowisselingen en flitsende melodieën houden het midden tussen mathrock en punkjazz. Elektronisch, rauw en ongeschoren. Ze hebben hun sporen reeds verdiend en nagelaten, en zijn steeds op zoek naar meer.

GUY VAN NUETEN

Iedere Kraakpand bevat een concert dat knipoogt naar het werk van Johann Sebastian Bach. Deze keer is het aan Guy Van Nueten. Deze pianist beheerst het contrapunt als geen ander en Bach blijft als barokmeester der contrapunten voor hem een onuitputtelijke inspiratiebron. Na tal van omzwervingen in rock en pop bands als Deus, Zita Swoon, Pink Flowers en Daan maakte hij in 2009 zijn eerste soloplaat, Merg. Wondermooie muziek die journalist Dirk Steenhaut omschreef als “a steinway to heaven”. Vier jaar later staat Van Nueten nu met Pacman op de planken.

“Guy behoort tot de zeldzame muzikanten die wars van alle trends zijn tijdloze idioom weet vol te houden.” (Mauro Pawlowski)

In het kader van

Kraakpand

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?