Kraakpand met o.a. The Me in You

za03.10.15

4 BANDS, 4 GENRES

Kraakpand is een muzikale reis langsheen verschillende muziekgenres op één avond. Vier bands delen het podium en spelen afwisselend hun songs. De Handelsbeurs wordt omgetoverd tot een intieme muziekclub waar je als publiek tussen de muzikanten zit.

Op Kraakpand ontmoeten uiteenlopende muziekstijlen elkaar. Klassiek, rock met Afrikaanse invloeden of experimentele jazzpop, het vloeit allemaal naadloos in elkaar over dankzij de warme stemmen van radiopresentatrice Lies Steppe (Klara) of jazzpianist Jef Neve. Na de show gaat het feest door met een dj in de foyer.

Volg de facebookpagina van Kraakpand

THE ME IN YOU | ALTERNATIEVE POP

The Me in You, die kennen we van singles als Girl in Armour en Plastik of van op het Pukkelpop-podium in 2012. Drie jaar en een grondige bezinning later goten ze hun met melancholie doordrongen meestemmigheid in een gloednieuw album. The Me In You, dat zijn twaalf nummers die knetteren en knisperen, geschreven en opgenomen onder het toeziend oog van producer/multi-instrumentalist Gaëtan Vandewoude (Isbells, Sweet Little Mojo) in de mythische Studio Stereo Total.

Stijn Claes (gitaar, toetsen, zang), Han Wouters (gitaar, backingvocals), Thomas Van Den Hautte (gitaar, toetsen, basgitaar), Dimitri Dhaene (basgitaar, toetsen), Frank Saenen (drums, backingvocals)

MÂÄK QUINTET | JAZZ IMPRO

Het Belgisch-Franse collectief Mâäk Quintet brengt muziek met roots in jazz, improvisatie, hedendaagse muziek en zelfs alternatieve rock. Tijdens de eerste concerten pikte trompettist Laurent Blondiau de vreemde gewoonte op om zijn collega’s aan te vuren met de zelfverzonnen kreet ‘Mâäk!’. Wat dat precies betekent, weet niemand, maar misschien leunt het nog het dichtst aan bij ‘open je ogen’. Hun line-up is variabel, maar steeds present is hun aanstekelijke energie, zin voor avontuur en gedegen vakmanschap.

project uit 2012, toen werkten ze samen met dansers:

Laurent Blondiau (trompet), Michel Massot (tuba), João Lobo (drum), Jeroen Van Herzeele (sax), Grégoire Tirtiaux (sax)


MENDOZA/VAN HAEGENBORGH | TUSSEN JAZZ & BACH

Dit duo van jazzpianist Christian Mendoza en pianiste Heleen Van Haegenborgh is een project tussen hedendaags, klassiek en jazz. Vanuit de transcripties van Bach door Kurtag voor 4-mains kwam de inspiratie om eigen muziek te maken, een mix van composities en improvisaties.


ALASDAIR ROBERTS | SINGERSONG

De Schotse singer-songwriter Alasdair Roberts brengt platen uit sinds 1997. Met een voorliefde voor eenvoud en het intieme balanceert zijn werk tussen zelfgeschreven materiaal en interpretaties van traditionals. Drag City (2015), zijn recentste plaat scoorde een 7,3 op Pitchfork, niet mis.

"It is a rare talent – one who is now bordering on auteur territory - who can relate folk music with such scholarly authenticity, and penetrate on such an emotional level at the same time." The Quietus

In het kader van

Kraakpand

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?