Kraakpand met o.a. Hydrogen Sea

ander format
za14.02.15

Zet een handvol muzikanten bij elkaar in een zaal en laat ze om de beurt spelen en iets over zichzelf vertellen. Dat is Kraakpand. Op één avond reis je met vier verschillende bands van het ene genre naar het andere, van de ene sfeer in de andere. Dit in intieme clubsetting, op neusafstand van de muzikanten. Voer voor avonturiers!

Volg Kraakpand op facebook


ROMANTIEK OP KRAAKPAND

Deze editie van Kraakpand belooft een bijzondere te worden. Sint-Valentijn dwaalt rond door de zaal en strooit met romantiek. Nog op zoek naar een strak Valentijsplan om je wederhelft omver te blazen?

>> Loveseats op Kraakpand


HYDROGEN SEA

"Melancholische, sfeervolle songs waarin subtiel pruttelende electronica, ijle synths, galmende gitaren en een opvallende stem zich zachtjes om elkaar heen wikkelden, bieden de perfecte soundtrack voor druilerige herfstdagen en een opkomende winter." (Enola.be)

Dat ze goed bezig zijn, de twee Brusselaars van Hydrogen Sea. Sinds hun ontstaan een dikke twee jaar geleden gaat het hun pruttelende elektropop voor de wind: een tour als voorprogramma bij Gabriël Rios, een labeldeal en debuutep Court The Dark bij het Gentse Unday Records en een stapel lovende kritieken.

LITTLE DOTS

In de alternatieve akoestische pop van het Gentse Little Dots, maken een angelieke stem en een resem snaar-en blaasinstrumenten het mooie weer. De nieuwe plaat A Clear Running Stream is net uit en klaar om de wereld te veroveren.

Sophia Ammann (zang, gitaren), Pablo Casella (gitaren, backings), Tom Callens (houtblazers, backings), Bruno Vansina (houtblazers), Jon Birdsong (kornet & althoorn), Pascal Mohy (piano, keyboard), Robbe Kieckens (percussie), Simon Segers (drums)

REMI PANOSSIAN TRIO

Na samenwerkingen met Aldo Romano en Francesco Bearzatti startte de pianist Remi Panossian zijn eigen trio. De Franse radio TSF Jazz sprak al snel van 'revelatie van het jaar' en een uitgebreide wereldtournee bracht hen tot in Azië en Zuid-Amerika. Een frisse stijl, puntige timing en eigenzinnige composities maken van hem één van de meest in het oog springende exponenten van de nieuwe Franse garde.

DUO ANDY DHONDT & HARM GARREYN

Saxofonist Andy Dhondt en cellist Harm Garreyn combineren hun instrumenten in een opmerkelijk nieuw ensemble. Samen hebben ze dezelfde artistieke ambitie: hedendaagse kamermuziek op een hoogstaande manier uitvoeren. Grenzen aftasten van wat klassiek en experimenteel is, van wat conventioneel en avant-garde is, van wat melodisch en ritmisch uitdagend is. Op Kraakpand brengen ze Bach op hun eigen, onnavolgbare manier.

In het kader van

Kraakpand

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?