Kraakpand met o.a. Gabriël Rios

ander format
vr03.04.15

Zet een handvol muzikanten bij elkaar in een zaal en laat ze om de beurt spelen en iets over zichzelf vertellen. Dat is Kraakpand. Op één avond reis je met vier verschillende bands van het ene genre naar het andere, van de ene sfeer in de andere. Dit in intieme clubsetting, op neusafstand van de muzikanten. Voer voor avonturiers!

Volg de facebookpagina van Kraakpand

GABRIEL RIOS | PUUR EN ONVERSNEDEN

Na drie inspirerende jaren in New York keerde Gabriel Rios vorig jaar terug naar Belgische grond. Met mondjesmaat stuurde hij tracks vol akoestische melancholie de wereld in, achteraf gebundeld in zijn vijfde album This Marauders Midnight. Geen latin aandoende grooves of jazzklanken meer, Rios ging op zoek naar zijn muzikale zelve en belandde bij singer-songwriting; van de diepgravende en uitgepuurde soort.

"Klemvast aan het roer van al die vloeiende manoeuvres tussen folk, kamermuziek en 'Amerikaanse, pre-bluesachtige vibes' zit Gabriel Rios zelf. Angeliek en gedreven zingend, een stem een kapitein waardig." (Focus Knack)

ST. GRANDSON | NIEUWE LICHTING ELEKTRONISCHE DREAMPOP

St. Grandson is de artiestennaam van Benjamin Decloedt, een singer-songwriter uit Torhout die zijn hersenspinsels verwerkt tot elektronische dreampop. Hij speelde al enkele soloshows in New York, deed het voorprogramma van Milow, Amatorski en Marble Sounds en mag zich een van de drie winnaars van de derde editie van De Nieuwe Lichting noemen.

"Naast zijn geweldige troostende stem, die zowel hoge als lage tonen zonder problemen aankan, heeft de man ook ongelooflijk veel podiumprésence." (Belgian Music over Decloedt)

THE HEARING | FINSE ONE-WOMAN SHOW

The Hearing is het alias van Ringa Manner, een 25-jarige multi-instrumentaliste uit Helsinki. Op haar debuut Dorian versmelten warme vocalen in electronische loops en zoete popmelodiën met tegendraadse ritmes. Inspiratiebronnen Owen Pallett, Kate Bush, Tune-Yards en Freddie Mercury brengt ze samen tot een minimalistische maar krachtige one-woman show.

FRERICHS REMBRANDT TRIO | JAZZ EN BACH

De Nederlandse jazzpianist Rembrandt Frerichs ontpopte zich op de laatste Foyer Matinee van 2014 tot een begenadigd verteller. Hij kleurt zijn wereld met een fascinatie voor oriëntaalse instrumenten, avonturen op een pianoforte en een voorliefde voor Bach. Voor Kraakpand brengt hij zijn trio mee.

"While often falling into the modern mainstream of jazz, Rembrandt Frerichs and his trio manage to always sound original, creative, and intriguing." (Challenge Records)

In het kader van

Kraakpand

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?