Kraakpand met o.a. Faces On TV

pop / rock / song
za23.04.16

Kraakpand is een muzikale reis langsheen verschillende muziekgenres op één avond. Vier bands delen het podium en spelen afwisselend hun songs. De Handelsbeurs wordt omgetoverd tot een intieme muziekclub waar je als publiek tussen de muzikanten zit. Omdat Kraakpand tien jaar bestaat, krijg je er in een deluxe editie een vijfde band bovenop.

SHALAN ALHAMWY TRIO | ARABISCH WERK IN PREMIÈRE

Als bonus bij deze Deluxe editie van Kraakpand speelt het trio rond Shalan Alhamwy. Deze Syrische violist brengt zijn compositie Old Homs in première. Hij kijkt van op een afstand naar Homs, zijn geliefde thuisstad die doorheen haar geschiedenis veel tegenslagen kende, en daardoor een oude ziel heeft gekregen. Het is een dynamisch werk dat hij schreef sinds zijn verblijf in België.

Daarnaast selecteerde hij twee traditioneel Arabische werken, waar de partituur telkens ruimte laat voor ritmische improvisaties. Een uitvoering met een twist, waarvoor Alhamwy gezelschap krijgt van de jazzcontrabassiste Lara Rosseel (De tabel van Mendelejev, Le Baron Fauteuille) en percussionist Robbe Kieckens (Myrddin, Little Dots).

Programma
Lunga Hijaz Kar
van Wanees Wartinian
Samaii Nahawand van Rohi Alkhamash
Old Homs van Shalan Alhamwy

FACES ON TV | TRIP-POP

Sinds De Nieuwe Lichting 2014 gaat het goed met Faces On TV. Zowel de single ‘Run Against The Stream’ als ‘Love / Dead’ nestelde zich vrolijk in de playlists van Studio Brussel en Radio 1, met bijhorende loftrompet van de Vlaamse muziekpers. De band mocht al opwarmen voor Balthazar, Team William, Douglas Firs en She Keeps Bees. Ondertussen werken ze hard om ook als main act hun groepsnaam helemaal waar te maken. Een derde single en de debuut­EP komen er binnenkort aan.

JOHN GHOST | FILMISCHE JAZZ

Het Gentse John Ghost rond gitarist-componist Jo De Geest bevindt zich tenmidden van modale jazz, free jazz, hedendaags klassiek en progressieve rockmuziek. Ze brengen net voor deze Kraakpand hun debuutplaat uit. Als een waar epos rond slaap verkennen ze in For a Year They Slept die parallelle wereld van het onderbewustzijn. Soms filmisch of sferisch, dan weer zuiver grooves.

Jo De Geest (gitaar, compositie), Stijn Cools (drums), Karel Cuelenaere (piano), Rob Banken (sax, klarinet, fluit), Wim Segers (vibrafoon), Lieven Van Pee (contrabas)

GRANDBROTHERS | POST-CLASSICAL

Grandbrothers schurkt zowel bij minimal music als elektronica aan. Het duo oogstte initieel succes met hun single ‘Ezra Was Right’, die opgepikt werd door Gilles Peterson op zijn Worldwide Radioshow. Op Eurosonic lieten ze zich gelden als revelatie aan de piano. Hun debuut Dilation is dan ook zeker het beluisteren waard, met subtiele elektronische klanktapijten waar invloeden van techno nooit ver weg zijn. Live zorgt dit gegarandeerd voor onverwachte resultaten.

TYPHOON EN JEF NEVE

Voor deze Kraakpand verenigen ook de Nederlandse rapper en hiphopfenomeen MC Typhoon en jazzpianist Jef Neve de krachten. Beiden leggen ze iets in de muzikale weegschaal: de ene scherpe woorden, de andere warm en gefundeerd pianospel.

Alsof ze al die tijd buren waren maar het niet wisten van elkaar. Alsof iemand hen bewust uit elkaar heeft gehouden om de verrassing voor zichzelf te houden. Tot nu! Jef en Typhoon ontdekten elkaars muziek en werkten achter de schermen aan een live-voorstelling waar piano en spoken-word perfect samen gaan. Meer nog, ze versterken elkaar, dagen elkaar uit, doen elkaar uitbarsten van het lachen, maar maken vooral prachtige songs.

In het kader van

Kraakpand

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?