Kraakpand met o.a. Blackie & the Oohoos

za20.02.16

Wachtlijst aan de avondkassa

Kraakpand is een muzikale reis langsheen verschillende muziekgenres op één avond. Vier bands delen het podium en spelen afwisselend hun songs. De Handelsbeurs wordt omgetoverd tot een intieme muziekclub waar je als publiek tussen de muzikanten zit.

BLACKIE & THE OOHOOS

De droompop van Blackie & The Oohoos creëert een mystieke jungle van spookachtige gezangen. Vervlochten stemmen bijten en zalven, een duistere sfeer vol onderhuidse spanning. Na de albums Blackie & Oohoos en Songs for Two Sisters verschijnt net voor deze Kraakpand hun langverwachte derde studioalbum.

In Lacuna wisselen wispelturige twangs en desolate electropopbeats elkaar af. De grenzen der muziekgenres plooien zich plots over elkaar en ook het verleden duikt weer op. Als vanouds vermengen de feeërieke stemmen van de zusjes Maieu zich met warme eclectische soundscapes. Evengoed verrassen ze met vlijmscherpe uithalen door een met beats gevulde nacht.

Loesje Maieu (zang, synthesizers), Martha Maieu (zang, synthesizers), Milan Warmoeskerken (gitaar), Alfredo Bravo (drums)

WINTERSLAG

Winterslag. Noem de poëtische bandnaam gerust een voorbode. Wat als een soloproject begon, groeide uit tot een vijfkoppig gezelschap waarin elke schakel telt. Het leidde tot hun debuut The Might-as-Well. Gelaagd en bij momenten tegendraads combineert de plaat indiepop en elektronica in dromerige, soms melancholische songs.

De leden van Winterslag komen van overal en voegen toe uit hun eigen verhaal. Van de klanktapijten opgepikt in Marble Sounds, de gitaarriedels van Yuko of de zang van Renée, alles vloeit samen met Rolf Verresen als zoetgevooisde maarschalk voorop.

"de perfecte soundtrack bij een mooie, zachte herfst." **** De Morgen

Rolf Verresen (zang, gitaar), Renée Sys (zang), Brecht Plasschaert (toetsen), Ruben Lamon (bas), Arne Huysmans (drums)

ČUDARS-DRAKSLER DUO

Een gitarist en een pianiste, Matiss Čudars en Kaja Draksler, samen een duo. Meer moet een naam vaak ook niet zeggen. Dit paar kwam twee jaar geleden voor het eerst samen in Amsterdam. Van daaruit lonkten podia in o.a. de rest van Nederland, Duitsland, België, Slovenië en Kroatië.

Vanuit hun verleden in zowel jazz als hedendaags klassiek kneden ze hun eigen, specifieke taal, die ze zowel in vrije improvisaties als composities gieten. Spelen met klanken en de grenzen ervan, dat is zeg maar hun ding. Laat alles los en luister.

DUO HERMAN DE ROOVER & SUZANNE VERMEYEN | DRAAIORGEL MEETS CELLO EN BACH

Een draaiorgel kom je meestal op straat tegen. In menig fantasieën hoort daar zelfs een aapje bij, dat rond gaat met de pet. Folklore. Maar bij Herman De Roover gaat het verder dan dat. Hij bouwde zijn eigen draaiorgel en ging op zoek naar andere mogelijkheden. Inmiddels reikt zijn repertoire zelf gekapte orgelboeken van Bach tot Monk.

Na klankkleurcombinaties met viool, trompet en klarinet volgt nu de cello. Celliste van dienst is Suzanne Vermeyen, o.a. van het Alcea kwartet, het hedendaagse muziekensemble Bl!ndman en tal van andere kamermuziekformaties. Een draaiorgel en een cello die samen Bach spelen, het is eens iets anders. Er zijn nog geen opnames voorhanden. Slaat je verbeelding al op hol?


In het kader van

Kraakpand

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?