Kraakpand 6.1 met oa. Gregory Page & Russian Red

ander format
za08.10.11

De ingrediënten van Kraakpand zijn naar goede gewoonte: vijf bands, de meest uiteenlopende muziekgenres, een spannende wisselwerking tussen de groepen, een indrukwekkende opstelling in de zaal en Dirk Blanchart, die de show als gastheer aan elkaar praat. Vanaf 20u brengt DJ Sir Sourire de sfeer erin, na de show gaat het feestje gewoon door in de foyer.

GABBY YOUNG & OTHER ANIMALS (UK) | folk rock / swing

"Meet Gabby Young, the most entertaining soul on the circus scene".

Voor de live aanhang van Gabby Young, zouden de meeste onafhankelijke zangers een long geven. Haar bruisende reputatie blijft haar achtervolgen en levert haar de ene concertboeking na de andere op. Gabby Young and Other Animals zijn een excentrieke achtkoppige formatie, die gypsie, folk, rock en jazz samenbrengen. Gabby Young studeerde af als operazangeres en bespeelt een breed gamma aan instrumenten, zoals de trompet, trombone, piano en clarinet.

RUSSIAN RED (SP) | akoestisch / folk

Na een succesvolle toernee in 2008-2009, gevolgd door een jaar windstilte, is Russian Red terug met hun tweede album. Ze werd al snel één van Spanjes grootste artiesten. Zangeres Lourdes Hernández heeft een uitzonderlijke stem en een natuurlijke flair, waardoor ze ook heel snel contact legt met haar publiek. In de lente van 2011 verscheen haar tweede album, 'Fuerteventura', geproducet door Tony Doogan (Belle & Sebastian, David Byrne, Mogwai).

DEPEDRO (SP) | folk rock / latin

Depedro (a.k.a Jairo Zavala) speelde al in de Handelsbeurs als special guest van Amparo Sanchez. Zijn debuutalbum 'DePedro' werd uitgebracht in 2009 door PIAS, met meteen sterke airplay op Radio 1. De plaat werd geproduceerd door Joey Burns en John Convertino van Calexico, en zij speelden ook mee op dit prachtige debuutalbum. Jairo zelf is dan weer gitarist bij Calexico.

GREGORY PAGE (US) | jazz / song

Ook Gregory Page stond eerder al op het Handelsbeurspodium, naast Daniel Kahn & The Painted Bird. Pages stem heeft weg van die van Chet Baker en zijn prachtige muziek bevat altijd een zweem van melancholie zonder dat je daar verdrietig van wordt. Een mengeling van jazz, de muziek uit de jaren ’20 en een bepaalde folklore vertaald naar 2011. Gregory werkt samen met vrienden als AJ Croce en Jason Mraz.

THE PHANTOM FOUR & THE ARGUIDO (NL) | rock / punk

Dit is een van de beste surfbands uit Nederland, aangestuwd door de legendarische frontman van Urban Dance Squad. Samen creëren zij een eigen sound die de rauwheid van eighties surfpunk en new wave combineert met een modern rockgeluid. Het vijftal speelt een ijzersterke crossover tussen The Treble Spankers (voorloper The Phantom Four) en old school Urban Dance Squad. De muziek klinkt even vertrouwd als vernieuwend, maar is vooral live zeer indrukwekkend.

In het kader van

Kraakpand

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?