Kraakpand 5.4

ander format
za07.05.11

De ingrediënten van Kraakpand zijn naar goede gewoonte: vijf bands, de meest uiteenlopende muziekgenres, een spannende wisselwerking tussen de groepen, een indrukwekkende opstelling in de zaal en Dirk Blanchart, die de show als gastheer aan elkaar praat. Vanaf 19u brengt DJ Sir Sourire de sfeer erin, na de show gaat het feestje gewoon door in de foyer.

PROGRAMMA

SAINT-MARTEAU (BE) rock, music-hall

Saint-Marteau werd in Gent geboren in een artiestenfamilie en was voorbestemd om schilder te worden. Op zijn zestiende stond hij echter achter een keyboard bij een rockband en sindsdien laat muziek hem niet meer los. Zijn stijl is geïnspireerd op Franse liedjes uit de jaren '20 en '30. Zijn nummers zijn heel direct en fysiek, en zweven ergens tussen rock en music-hall.

SECRET SISTERS (US) country, folk, indie

Toen Laura en Lydia gevraagd werden om samen een auditie te doen, waren alle aanwezige bonzen uit de muziekbranche het erover eens: deze overvloed aan ruw talent moest in zijn meest pure vorm opgenomen worden. En dus werd in de legendarische Blackbird studio's in Nashville in amper twee weken tijd en onder het wakende oog van producer Dave Cobb een debuutalbum opgenomen. Het werd pop in een roots-jasje en er staan onder meer klassiekers op als 'Why Don’t Ya Love Me?' en 'Why Baby Why'. Benieuwd hoe dat live klinkt!

WOLFENDALE (NL) indie pop

Wolfendale is de Nederlandse band rond Marc van den Boom en Sander Strick. Samen bouwden ze een studio in een leegstaand industrieel gebouw en werkten er aan hun eerste album. Inspiratie vonden ze bij H.P. Lovecraft, David Lynch, wetenschap en stadslegendes. Het is indie pop met oog voor detail, muziek die de schemer verkiest boven het directe zonlicht...

MELANIE DE BIASIO (BE) jazz

De Waalse Melanie De Biasio genoot een klassieke jazz training maar ontdekte al snel haar voorliefde voor funk, reggae en groove. Aangevuld met een sensuele stem, vurige vertolking en steengoede muzikanten geeft dat schitterend jazzvuurwerk.

THE HANDSOME FAMILY (US) country, folk, gothic

Het echtpaar Brett en Rennie Sparks geven een eigentijdse visie op traditionele country en laten zich daarbij inspireren door bluegrass (en dan vooral murder ballads), stoffige volksdeuntjes, John Coltrane, Hank Williams, keldergeluiden, vreemdelingen op kruispunten en verlaten kerkhoven. Het levert een uniek geluid op dat ze zelf omschrijven als “a little bit creepy and a little bit country.”

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?