Kraakpand 5.2 met o.a. Broken Glass Heroes & Tineke Postma

za20.11.10

Vijf bands uit de meest uiteenlopende genres drijven de spanning ten top door afwisselend en willekeurig hun songs te brengen. Deze wervelende muziekshow wordt aan elkaar gepraat door gastheer Dirk Blanchart.

Dirk Blanchart wordt gekleed door Café Costume.

TINEKE POSTMA (NL) | jazz

Tineke Postma begon saxofoon te spelen toen ze elf was. Van het conservatorium van Amsterdam trok ze naar New York, waar ze onder meer met Dave Liebman studeerde. In 2003 bracht ze haar eerste cd ‘First Avenue’ uit, nog voor ze afgestudeerd was. Ze tourde met Dianne Reeves, won verschillende awards in Nederland en stond op talloze podia.

ERNST LÖW & DE BLOEDVOGELS | song

Welkom in de bordeauxrode wereld van Ernst Löw & de Bloedvogels. Elk hart wordt hier gebroken en ijlend weer geheeld. Liedjes in het Nederlands van eigen makelij maar ook interpretaties en bewerkingen van songsmeden zoals Nick Cave, Ramses Shaffy, Lou Reed, PJ Harvey en een flard Raymond van het Groenewoud. De stemmen van Ernst Löw en Nikkie van Lierop loodsen u naar een tochtige hoek in de stad, een fluisterplek in een wat akelig woud, een boudoir dat wat kwalijk geurt, of een parking op de snelweg waar de ene na de andere gebroken ziel waanzinnig voorbijraast. Ernst Löw & de Bloedvogels maken de drang naar liefde en duisternis besmettelijk of minstens zingbaar.

T.NILE (CAN) | folk, soul, blues

'Tamara Nile was born with a banjo on her knee', aldus de Canadese pers. Zangeres en banjospeelster T. Nile groeide op in een muzikale hippiefamilie in de wildernis van Canada en toerde vanaf haar zesde met haar vader door Canada en de VS. Toen ze 18 was (en in haar eentje naar Vancouver verhuisde) vermengde ze haar muzikale roots van zydeco, blues en folk met de stadse geluiden van pop en jazz. Niet voor niets werd ze uitgeroepen tot Canada's 'best emerging folktalent'.

LISBEE STAINTON (UK) | akoestisch, song

"Ere wie ere toekomt: het was Tom Robinson (ooit zanger van homohymne 'Glad to Be Gay', tegenwoordig programmamaker bij BBC Radio) die Staintons allereerste probeersels van haar MySpace-pagina plukte en in de ether gooide. Niet moeilijk te horen waarvoor hij gevallen is: die wendbare stem, afwisselend kwetsbaar, enthousiasmerend en uitdagend. Dat vloeiende gitaarspel, geregeld op een instrument met acht snaren. Die onschuldige, Lisbee-ontdekt-de-grotemensenwereld-lyriek. En waarom niet: haar mysterieuze seksualiteit."

BROKEN GLASS HEROES | pop

Broken Glass Heroes is het project van Pascal Deweze (Sukilove) en Tim Vanhamel (Millionaire). Samen schreven ze de soundtrack voor het satirische TV programma Benidorm Bastards. Het resultaat is een verzameling loepzuivere popsongs in de betere sixties Beach Boys / Beatles / Crosby, Stills, Nash and Young-sfeer. Single 'Let's not fall' is al volop op de radio's te horen.

In het kader van

Kraakpand

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?