Kraakpand 2.4 met o.a. Jackobond & Goo Darling

di04.12.07

PROGRAMMA

JackoBond

Wat ooit begon als afstudeerproject aan de Kleinkunstafdeling van ‘Studio Herman Teirlinck’ is nu JackoBond. Onder de vleugels van Tom Pintens (Zita Swoon, 2000 Monkeys, Flowers for Breakfast) en Stoffel ’El Tattoo del Tigre’ Verlackt nam Riet Muylaert haar eerste demo’s op en belandde al snel in de Nekka finales en op tal van podia.

JackoBond viel meteen op door een originele mix van Nederlandstalige teksten en eigenzinnige arrangementen, begeleid door een 5-koppige band met strijkers, ritme-sectie en synths. Met haar charmes, zowel op als naast het podium, wist Riet enkele topmuzikanten te overtuigen om haar muziek live te brengen. Ze hadden hun sporen reeds verdiend met Wawadadakwa, de Internationals, etc. en staan nu gewillig ten dienste...

Goo Darling

Goo Darling begon in de zomer van 2004 in Antwerpen. Nadat Jo Verpoorten en Niné Cipolletti enkele jaren samen speelden als Kitty Wu, gingen ze eind jaren ’90 elk hun eigen weg. In de winter van 2003 liepen ze elkaar echter opnieuw tegen het lijf en begonnen ze samen een nieuwe band: Goo Darling.

Drummer Jan Vandevenne en bassist Wouter Mees werden erbij gehaald en al snel bestond het geluid van Goo Darling uit krakende gitaren, back to basics riffs, een stevige en funky baslijn, strakke drums en de ‘in your face’ stem van Niné. Al snel schaarde een solide fanbasis zich achter de rauwe nummers. Hun eerste demo haalde de finale van verschillende wedstrijden zoals Kortgerockt, Latent Talent en Humo’s Rock Rally 2006. Hoog tijd dus dat ze ook jou op Kraakpand komen overtuigen!

Freaky Age

Freaky Age is een vierkoppige indie-rockband uit Ternat. Na slechts een paar optredens besloten ze om een demotape naar Humo’s Rock Rally 2006 te sturen. Freaky Age haalde de finale en was met een gemiddelde leeftijd van 14 jaar meteen ook de jongste band ooit in een Humo’s Rock Rally-finale. Zanger en gitarist Lenny is de zoon van Luc Crabbe en Nathalie Duyver, die enkele jaren geleden deel uitmaakten van de rockband Bettie Goes Green.

Freaky Age brengt snedige gitaarrock, maar willen zich niet beperken tot een eng genre. Lenny Crabbes muzikale voorkeur varieert van Lou Reed, The Who en Jaques Brel tot The Stokes. Rock Ternat omschreef hen in 2006 als "een band met meer ballen en talent dan Real Madrid. Dit jaar finalist in Humo's Rock Rally, en als we het juryrapport mogen geloven, winnen ze volgende keer met twee vingers in hun neus."

In het kader van

Kraakpand

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?