Kleur in E-Mineur

pop / rock / song
vr14.09.12

HANNELORE BEDERT, SENNE GUNS, WIGBERT, HERR SEELE, KOEN FILLET ....

Toen Chris Martin, frontman van Coldplay, het beroemde doek 'Viva La Vida' van Frida Kahlo zag, wist hij meteen : ‘Dit wordt een song !”.

Ook andere bekende musici zagen muziek in een schilderij. Nat King Cole zong over de Mona Lisa van Leonardo da Vinci en The Pogues lieten zich verleiden tot een donkere ode aan Medusa bij het zien van Het Vlot van de Medusa van Géricault.

Radio 1 vroeg aan diverse Vlaamse artiesten een nummer te schrijven bij hun favoriete schilderij onder de noemer 'Kleur in E mineur'. Dat leverde verrassende pareltjes op die nu geregeld de ether vullen.

Hannelore Bedert, Senne Guns en Wigbert vormen samen met Simon Casier (bas) en Karel De Backer (drums) de Kleurband. Bovendien brengen ze bij elke concert ook een gastzanger of -zangeres mee. U zal wellicht verrast worden door Neeka, Berlaen, Mira, Tom Kestens of Sam Valkenborgh.

Artist in residence is Herr Seele. Met veel gevoel voor humor en een fijne penseelstreek laat hij zich elke avond inspireren door het publiek tot de creatie van een nieuw doek, live op scène!

Uw gastheer is Radio1 presentator Koen Fillet. Hij zorgt voor een fijngeborsteld palet!

Via een wedstrijd kan u op het einde van de tournee misschien de gelukkige zijn die één van de doeken thuis bezorgd krijgt!

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?