.Klangforum Wien: 'In Vain'

klassiek
za19.12.15

‘A REALLY ASTONISHING WORK OF ART’

Het muzikantencollectief Klangforum Wien verenigt solisten met een uitgesproken liefde voor hedendaagse muziek. Onder leiding van hun vaste gastdirigent Sylvain Cambreling storten ze zich in De Bijloke op Georg Friedrich Haas’ microtonale harmonieën. Ongehoord, indrukwekkend en meeslepend: bij In Vain ontaardt muziek al gauw in kippenvel.

Het monumentale In Vain van Oostenrijkse componist en muziekpedagoog Georg Friedrich Haas valt moeilijk in woorden te vatten. Dirigerende held Simon Rattle omschreef het als een ‘really astonishing work of art’. Hoewel het nog maar uit 2000 dateert, bestempelde hij het al als een van de ware meesterwerken uit de 21ste eeuw. Daar vallen weinig superlatieven aan toe te voegen.

Klangforum Wien verdiende haar sporen op meerdere muziekfestivals, waaronder Donaueschingen Musiktage, Wiener Festwochen en Wittener Tage für neue Kammermusik. Werkende vanuit het Wiener Konzerthaus worden ze beschouwd als hét leidende Oostenrijkse ensemble voor hedendaagse muziek. Ze spelen in grote bezetting en met Sylvain Cambreling met de bâton op het podium. Een uitzonderlijke avond.

Sylvain Cambreling (muzikale leiding)


Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?