Kings of Convenience perform 'Quiet is the New Loud'

pop / rock / song
ma27.04.15

Veertien jaar geleden veroverde Kings of Convenience harten met hun depuutplaat Quiet Is The New Loud (2001). De zoetgevooisde Noren charmeerden met nummers als 'Toxic Girl' en 'Winning a Battle, Losing The War'.

Pitchfork omschreef de twee naar aanleiding van de release van hun debuut als “two gigantic pussies” en de band op een meer lyrische dag als “a museum piece profiling musicians who like ‘The Boxer’ way too much”.

We vermoeden dat ze hun inspiratie haalden bij teksten als “even though I'm not her minder / even though she doesn't want me around / I am on my feet to find her / to make sure that she is safe from harm”, maar de zachtaardige Noren in het kader van de obligatoire Pitchfork-sneer als “pussies” omschrijven, lijkt ons toch iets te kort door de bocht. Quiet Is The New Loud lijkt een atypisch stoutmoedige bewering voor de jeugdvrienden, maar Kings of Convenience maakte het de mission statement van een genre, met dit album als uithangbordje.

Onder de vlag van vernieuwing en vooral verandering trokken ze ten strijde bewapend met oorverdovende stilte en het voornemen begrip op te brengen voor alles en iedereen. “Failure is always the best way to learn,” zingen Eirik Glambek Bøe en Erlend Øye in unisono, en we geloven ze graag.

Naar aanleiding van de recente uitgave van het boek van journalist Ørjan Nillson Quiet Is The New Loud, over het gelijknamige album, brengen Kings of Convenience nogmaals ode aan de plaat die hun naam maakte. Eirik Glambek Bøe en Erlend Øye transporteren u terug in de tijd door het album in zijn geheel te brengen en tussendoor een live interview te geven. Er zal ook mogelijkheid zijn tot signeren.

Het concert is uitverkocht. Dit is een concert i.s.m. Democrazy, er wordt dus niet gewerkt met een wachtlijst.

Handelsbeurs Concertzaal i.s.m. Democrazy vzw

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?