Kim Kashkashian (altviool), Marina Piccinini (dwarsfluit) & Sivan Magen (harp): 'Tre Voce'

klassiek
za22.11.14

DE TOEKOMST VAN HET VERLEDEN

Debussy ontdekte als eerste de betoverende combinatie van fluit, altviool en harp. Het bleek een vondst die componisten tot op vandaag inspireert. De beroemde Armeens-Amerikaanse altvioliste Kim Kashkashian laat ons via Rameau, Debussy, Ravel en Gubaidulina kennismaken met de mooiste werken voor deze bezetting.

Composities voor fluit, altviool en harp leveren muziek op waar nuance, kleur en subtiele melancholie domineren. Tegelijk voelen we de stille harmonische spanning, als een dreiging in pasteltinten. Dezelfde kracht gaat uit van Salzedo’s bewerking van Ravels Sonatine. Ravel zelf was er danig van onder de indruk.

De meest creatieve nieuwe leden van de Franse traditie zijn componisten uit het Oosten als Takemitsu en Gubaidulina. Bij Takemitsu verdwijnt onze ervaring van tijd volledig. In de plaats komt een magische aaneenschakeling van klank en stilte in één vloeiende beweging. Gubaidulina bedenkt nieuwe technieken en laat de harp klinken als een koto of Japanse zither. Een opwindende combinatie waarin heden en verleden, Oost en West versmelten.

Programma

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?