Kamilya Jubran: 'WASL'

pop / rock / song
vr29.04.16

BEKLIJVENDE STEM, UNIEK GELUID

De Palestijnse artieste Kamilya Jubran kan je niet los van haar context zien. Al dertig jaar verenigt ze muziek met verzet, in een carrière die onmogelijk vast te pinnen valt. Poëzie, emotie en politiek engagement vinden elkaar in een ideaalbeeld waar grenzen binnen cultuur, politiek en genres er niet toe doen.

Jubran was de dochter van een instrumentenbouwer en muziekleraar, die haar inwijdde in de Arabische tradities en haar aanspoorde om de oud (een Arabische luit) te bespelen. Op piepjonge leeftijd verhuisde ze naar Jerusalem om er twintig jaar lang deel uit te maken van het muzikanten­platform Sabreen. Dat zette producties op poten die een reflectie waren van de huma­nitaire en culturele realiteit.

Het openbreken van grenzen en beperkingen is bij Sabreen essentieel. Hierdoor geïnspireerd, verenigt Jubran lokale folklore en tradities met Westerse invloeden uit de rock, jazz en zelfs elektronica.

Een vorige passage in Gent met Werner Hasler was een regelrechte stomp in de maag. De subtiele contrabas van Sarah Murcia zet op de nieuwe plaat Wasl deze sentimenten extra in de verf. Donker én bloedmooi.

Dit concert maakt deel uit van de 6de editie van Eye on Palestine Arts en Film festival. Dit loopt van 22 april tot en met 29 april 2016 op verschillende locaties in Gent.

Kamilya Jubran (zang, oud), Werner Hasler (trompet, elektronica), Sarah Murcia (contrabas)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?