Kabas / Brian Marsella solo

jazz
wo07.10.20

Gezien de volledige Europese tour van Brian Marsella wegens corona wordt uitgesteld, wordt ook het concert in de Handelsbeurs geannuleerd. Tickethouders worden hiervan op de hoogte gebracht.

  • Kabas speelt wel nog zijn cd-release, en wordt vervoegd door de onnavolgbare Jim Black in een nieuw duo met trombonist Josephine Nagorsnik. Goed voor haast furieuze vreugde en energie. “Punk on level two, a futuristic project.” Meer info

Piano uit de kringen van Zorn

In 2018 toerde Brian Marsella met zijn trio door Europa voor de verjaardag van John Zorn. Ook in Gent liet deze New Yorkse pianist een enorme indruk na. Nu keert hij terug voor een soloconcert. De ideale kans om je te laten overrompelen door een virtuoze jazz-stilist. 

Wie is Brian Marsella

Als klassiek geschoolde pianist startte Marsella zijn carrière met invloeden van Tchaikovsky, Antônio Carlos Jobim en Scott Joplin. In geen tijd groeide hij uit tot een van de jonge sleutelspelers van The Big Apple en een cruciale toevoeging aan de kring rond Zorn.

Marsella vormde een buitengewone band met percussionist Cyro Baptista, een trio met kanonnen Trevor Dunn en Kenny Wollesen, en valt intussen te horen op vijftien albums van het Tzadik-label. Met een fabuleuze techniek beweegt hij zich als een echte kameleon tussen de genres. Jazz, klassiek, surf-rock, exotica: alles gaat de blender in.

Kabas (cd-release)

Bij het Gentse kwartet Kabas gaat het er soms energiek klaterend aan toe. Toch gaat hun voorkeur doorgaans uit naar meer ingetogen oorden, waar ze ongebruikelijke technieken en geluiden proberen en combineren. Ze presenteren hun derde plaat Eugénie.

Eugénie

Kabas liet zich hiervoor inspireren door Louis Paul Boon, net zoals bij hun eerste worp Abel. Die verwees naar Boons gitzwarte roman Abel Gholaerts. Het geplande en meer positieve weerwoord van dit boek werd helaas nooit geschreven. 

Eugénie is Kabas’ eigen verbeelde vervolg op Abel. Het resultaat is intrigerend spul dat de oren doet spitsen.

foto © Rudy Carlier

Programma

Brian Marsella solo
Brian Marsella (piano)
Kabas
Thijs Troch (Keenroh - piano), Jan Daelman (Keenroh - fluit), Nils Vermeulen (Jukwaa, Uma Chine - bas), Elias Devoldere (Nordmann, Hypochristmutreefuzz - drums)

Dit is een concert met beperkte beperkte capaciteit én mondmasker. Met welke zaken moet je nog rekening houden? Bekijk de covid-regels van de Handelsbeurs.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?