Josse De Pauw, Kris Defoort Trio & LOD muziektheater: 'An Old Monk'

jazz
vr18.09.15

EEN DANS VOOR HET LEVEN

Na drie jaar laaiende reviews en volle zalen, staan ze er met de 100ste voorstelling van ‘An Old Monk': gewaardeerd acteur Josse De Pauw en zijn muzikale tegenhanger Kris Defoort in een vrolijke en tegelijk eenzame pas-de-deux. Vanuit het oeuvre van jazzlegende Thelonious Monk zoeken ze toegewijd naar het moment waarop lijf en geest op elkaar raken afgestemd. Tijdens een dansje misschien?

Josse De Pauws welgekozen woorden gaan in intense dialoog met muziek van het trio rond pianist Kris Defoort. Met muzikanten Nicolas Thys op bas en Lander Gyselinck op drums erbij voert de weg gegarandeerd naar virtuoze oorden, waar het avontuur om de hoek lonkt. Naast de tekst en muziek wordt deze hommage aan Monk met foto’s bewerkt door Benoît van Innis een waar Gesamtkunstwerk. Een totaalconcept dus, over het koste wat het kost willen leven. Geestig, ontroerend, meeslepend en uitermate muzikaal.

Josse De Pauw (tekst en spel), Kris Defoort (compositie en piano), Nicolas Thys (elektrische bas), Lander Gyselinck (drums), Bache Jespers & Benoît van Innis (beelden)

Ter gelegenheid van de 100ste voorstelling wordt de muziek van An Old Monk door het Kris Defoort trio uitgebracht op CD via het W.E.R.F.-label. Op 19 september speelt de voorstelling in De Werf in Brugge.

HET HUIS DER VERBODEN MUZIEKJES – DE REVANCHE

Binnenkort blaast LOD 25 kaarsjes uit. Dat vieren ze op zondag 25 oktober om 15u in de Handelsbeurs met Het Huis der Verboden Muziekjes - De Revanche. Exclusief voor die verjaardag gaat Dick van der Harst opnieuw voluit voor het muzikaal avontuur.

Vijftien jaar na het succes van de eerste Het huis der verborgen muziekjes, speelt nu “de revanche”. Een beetje ouder, een beetje stouter: Het huis der verboden muziekjes. Met o.a. Ialma, Amparo Cortés, Massive Central, Sofia Yero en Lieselot De Wilde. Een feest op scène!

Handelsbeurs Concertzaal, productie LOD muziektheater , coproductie Théâtre Vidy-Lausanne

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?