Joachim Kühn Solo (Piano)

klassiek
za30.01.16

RASMUZIKANT AAN HET WERK

Hoewel Joachim Kühn al vele muzikale stormen doorstond, vertoont hij nog altijd geen tekenen van artistieke vermoeidheid. De rusteloze pianist stond in de vroege jaren 60 aan de wieg van de moderne Duitse jazz en speelde met de groten van de avant­garde.

Nu legt hij zich vooral toe op solo­ en duoprojecten. Daarin verenigt hij zijn klassieke achtergrond met een immense bagage en virtuositeit.

Als broer van de vijftien jaar oudere klarinettist Rolf Kühn was jazz voor Joachim een evidentie. Samen waren ze vanaf de jaren 60 cruciaal voor de continentaal­ Europese jazz. Aanvankelijk was de pianist ook te vinden in de creatieve milieus van o.m. Don Cherry, Archie Shepp en Anthony Braxton. Daarna dook hij zelfs in de fusion en wereldjazz.

Door zijn scherpe neus voor aanstormend talent werkte hij ook samen met aanstormende kleppers Christian Lillinger en Michael Wollny. Moscow (2014), zijn recentste album met de jonge Russische saxofonist Alexey Kruglov, is opnieuw een pracht voorbeeld van zijn overrompelende stijl.


Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?