Jenny Hval & Susanna: 'Meshes of Voice'

pop / rock / song
vr26.02.16

NOORS EIGENZINNIG DUO

November 2013 tekende de Noorse zangeres Susanna voor twee prachtconcerten in de Handelsbeurs: solo en met een project rond de muziek van o.m. Henry Purcell. Nu is ze terug met een al even opmerkelijke metgezel: Jenny Hval.

Zangeres/schrijfster Jenny Hval en Susanna begeven zich in een compleet unieke klankwereld die het dromerige koppelt aan het sinistere, de traditie aan het experiment.

Susanna bereikte al faam met het duo Susanna And The Magical Orchestra. Daarnaast is ze in de weer met eigen, soms gewaagde projecten. Eeuwen­oude tradities, minimalisme, elektronica, pop en radicaal experiment behoren allemaal tot haar actieradius.

Dat is in de samenwerking met Hval niet anders. Het mag schuren en wringen en dat doet het ook. Album Meshes of Voice uit 2014 was voor beiden een carrière­hoogtepunt. Hvals iele stem vormde van meet af aan een bijzonder contrast met Susanna’s zachtere alt.

Een gewaagde en uitdagende samenwerking die de eigen­zinnige wereld van Björk over­plaatst naar het al niet minder fascinerende Noorwegen.

Jenny Hval (zang, synth en electronica), Susanna (zang, vleugelpiano, electronica), Anita Kaasbøll (zang, synth en electronica), Heida Mobeck (tuba, electronica), Ingar Hunskaar (geluid)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?