Jef Neve (piano)

jazz
wo26.11.14

JEF NEVE SOLO

Na meer dan tien jaar toeren in allerlei formaties, werd het stilaan tijd om tot de essentie te komen. Eén piano, één pianist en de stilte van de zaal. Jef Neve schreef voor zijn eerste soloalbum een aantal eigenzinnige bewerkingen en ook nieuwe stukken. De muzikale rijkdom valt enorm op, dus schrik niet als je Goose of Joni Mitchell herkent.

Een eigen trio, een duo en een kwartet met Pascal Schumacher, samenwerkingen met Gabriel Rios en met jazz- en hiphopzanger José James. Dan nog de reeks met de klassieke pianist Liebrecht Vanbeckevoort, twee pianoconcerto’s en de muziek voor In Vlaamse Velden. Jef Neve heeft met verve zijn naam op tal van affiches geschilderd, van Montreal tot Tokyo.

Bij zijn soloproject niets van dit alles, en toch alles tegelijk: moederziel alleen aan de piano, met een aantal klassiekers in de vingers. Zijn soloconcert in de North Sea Jazz Club in Amsterdam kon alvast op algemene bijval rekenen door de frivole knipogen naar populaire muziek, maar ook om zijn bindteksten en de afstemming op het publiek. Zo kon Nederland de improvisaties op Ramses Shaffy en Monk enorm smaken.

SUPPORT: CRISS CROSS EUROPE 2014

Hoe zal de Europese jazz van de toekomst klinken? Met Criss Cross Europe tracht JazzLab Series samen met een aantal bevriende organisaties in Europa een tipje van de sluier die over de toekomst hangt op te lichten.

De Criss Cross Europe Band 2014 telt vier Europese topmuzikanten die van september tot december op tournee trekken doorheen de deelnemende landen. In de Handelsbeurs gaat het over
Charlie Vilmart (Frankrijk – Jazzuz) op contrabas, Nikolaj Nikitin (Slowakije – Music Centre Slovakia) op saxofoon, Jeff Herr (Luxemburg – Music:LX) op drums en Ruben Machtelinckx (België – JazzLab Series) op gitaar.


Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?