Jakob Bro - 22 Strings and a piece of wood / Lama trio feat Joachim Badenhorst

jazz
di01.04.14

JAKOB BRO - 22 STRINGS AND A PIECE OF WOOD

Met ‘22 Strings and a piece of wood’ heb je de bezetting van deze groep in een notendop. De snaarinstrumenten tellen samen 22 snaren. En het ‘piece of wood’ zit in het mondstuk van de saxofoon van Steven Delannoye.

Contrabassist Kristof Roseeuw nodigde de Deense gitarist Jakob Bro uit. Die laatste koos contrabassiste Yannick Peeters als partner voor een duo-concert. Voor de nummers in triobezetting haalden ze Steven Delannoye erbij. De toevoeging van een strijkensemble, thuis in vrije improvisatie, bleek na een brainstorm dé collectief gesmaakte uitdaging.

De dromerige, melodieuze stukjes van de gitarist Jakob Bro lenen zich uitstekend tot deze niet-alledaagse formatie. Bovendien heeft dit ensemble een compleet nieuwe bezetting. Merk ook op dat er geen percussie aanwezig is.

Jakob Bro streeft naar een eigen sound. Zijn persoonlijke benadering van componeren en improviseren hebben al veel waardevolle projecten opgeleverd.

De Japans-Franse Frantz Loriot is minder gekend in onze contreien, tenzij misschien van bij het Baloni Ensemble (met o.a. Joachim Badenhorst). Bro en Loriot zullen met hun exotische afkomst zeker en vast een verfrissende magie creëren met de vier muzikanten van eigen kweek.

Laureaat jazzcoproductie JazzLab Series, De Werf, Vrijstaat O, nOna, Flagey en Handelsbeurs Concertzaal
i.s.m. Jazzlab Series

"Glashelder, maar wel dromerig doemen er uit het niets breed uitgesponnen melodieën op die moeilijk te vatten zijn. Alsof ze de luisteraar keer op keer opnieuw door de vingers glippen, vloeien ze verder zonder zich in een strakke vorm te laten vangen." (Lees het volledige artikel op Kwadratuur)

Jakob Bro (gitaar, composities) - Frantz Loriot (altviool, viool) - Steven Delannoye (tenor- en altsaxofoon, fluit) - Yannick Peeters (contrabas) - Seraphine Stragier (cello, keltische harp, viool) - Kristof Roseeuw (contrabas)

LAMA TRIO FEAT JOACHIM BADENHORST

Lama is een Portugees trio waarin trompettiste Susana Santos Silva - bekend van haar samenwerking met De Beren Gieren - een voorname rol speelt.

Voor deze gelegenheid brengt het trio een bijzondere gast mee: Joachim Badenhorst. Deze saxofonist en klarinettist brengt in het voorjaar zijn tweede soloplaat uit. Zijn exploratiedrift naar de mogelijkheden van zijn instrument en naar de muziek tout court, maken van hem en Lama Trio een perfecte match.

“Lama is één van die bands die zich in de buurt van het kruispunt tussen toegankelijke en experimentele jazz ophouden. Er wordt gespeeld met een frisse, avontuurlijke spirit en ruimte voor persoonlijke vrijheid, maar tegelijkertijd is de sfeer vaak dromerig, filmisch en charmant, zonder uit te monden in goedkope effecten, kleffe thema’s of andere voorgekauwde kost. Dat je te maken hebt met drie sterke muzikale persoonlijkheden bewaakt de puurheid en de alertheid, maar het is vooral als collectief dat de drie zich van hun beste kant laten zien”
- Enola.be.

All About Jazz voegde daaraan toe "Het is alsof je ontwaakt op een andere planeet, maar wel één die je bekent voorkomt en waar je een band mee hebt".

Joachim Badenhorst (tenorsaxofoon, klarinetten) - Susana Santos Silva (trompet) - Gonçalo Almeida (contrabas, loops) - Greg Smith (drums , electronica)


Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?