Istanbul Exspres: Electric Yolda / Ayyuka / BaBa ZuLa

wereld
za21.11.15

ELECTRIC YOLDA

ORIËNTAALS GEKRUIDE SOUNDSCAPES

Drummer Karen Willems en gitarist Stijn Dickel ontmoetten in Istanbul het electronicaduo Barkin Engin en Burak Tamer (Reverie Falls on All). Het klikt meteen. De improsessies waarin ze elkaars grenzen opzochten, mondden uit in orientaals gekruide soundscapes, fieldrecordings, bezwerende ritmes en haakse melodieën die je meenemen langs de cafés en het nachtleven van Beyoglu.

De percusieve voodoo van Karen Willems met daarboven de dramatische subtiliteit van kreunende gitaren en elektronica zorgen voor vuurwerk. Lees meer over hun muzikale avontuur op www.projectyolda.be.

Karen Willems (drums), Stijn Dickel (gitaar), Barkin Egin (gitaar, elektronica), Burak Tamer (gitaar, elektronica)

AYYUKA

PSYCHEDELISCHE ROCK

Alles gepakt en gezakt, auto in en de baan op. Ayyuka, dat is gelaagde psychedelische rock en de perfecte soundtrack voor een roadtrip door Anatolië. Als erfgenaam van Erkin Koray en Baris Manco zijn deze vier straffe muzikanten de voormannen van de hedendaagse Turkse Anadolu psychrock.

Zoals het een jonge band betaamt, putten ze naast Turkse voorbeelden uit de 70’er jaren uit een brede poel van invloeden, waaronder Marc Ribot, Tom Waits en the Beastie Boys. Met Sömestr zijn ze aan hun derde album toe, met soepele gitaarriffs, bluesy drums en een stuwende baslijn als smakelijk recept.

Ozgur Yilmaz (gitaar, stem), Altan Sebuktekin (bas), Ahmet Kul (gitaar), Alican Tezer (drums)

BABA ZULA

PSYCH-TRANCE-TURKO-ROCK

BaBa ZuLa is een vaste waarde, zowel internationaal als in het alternatieve clubcircuit in Istanbul. De groep plaatst oriëntaalse invloeden en instrumenten als de darboeka, de elektrische saz naast moderne beats en elektronica. Deze ‘Oriental Dub’ is een bijzondere mix van psychedelische rock ’n roll, reggae en dub tot oude Istanbulse muziektradities.

Live bezorgt de groep hun fans een unieke ervaring. Hun psych-trance-turko-rock brengt je al dansend in hogere sferen.Osman Murat Ertel (elektro saz, electronic sounds, zang),
Mehmet Levent Akman (electronic sounds, houten lepels), Özgür Çakirlar (percussie, darbuka), Melike Şahin (zang), Periklis Tsoukalas (electric oud)

Handelsbeurs Concert Hall & De Centrale , with support of Europalia

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?