Istanbul Expres: Istanbul Acoustic Fusion / Serkan Çagri & Rumeli Band

wereld / flamenco / fado
vr14.11.14

PROJECT YOLDA

Voor Istanbul Ekspres werd in het kader van 50 jaar migratie een bijzondere samenwerking tussen Belgische en Turkse muzikanten op poten gezet. De concerten die hier uit voortvloeien, krijg je op een aantal concertavonden te zien onder de naam ‘Project Yolda’.

Deze concertavond treden volgende muzikanten samen op: Wouter Vandenabeele (viool), Thomas Noël (gitaar, klavier), Özge Öz Erdoğan (zang) en Ayten Çelik (percussie)

Je ziet ook het filmisch reisverslag van deze groep van documentairemaker Jonatan Lyssens.
(ook te zien op wo 12.11)

ISTANBUL ACOUSTIC FUSION

Istanbul Acoustic Fusion ontsproot aan de muzikale geest van componist en darboekavirtuoos Levent Yildirim. Samen met zijn kompanen gidst hij je doorheen zijn eigen fascinerende wereld, waar jazz en Turkse klassieke muziek sierlijk hand in hand gaan. Yildirim staat gekend voor zijn ongebruikelijke combinatie van verschillende technieken, gaande van de linkshandige vingertechniek tot die van de Indische tabladrum. Zijn frisse mix van jazz, wereldmuziek en klassieke patronen en immer boeiende improvisaties houden je aan je stoel gekluisterd. Een ding is zeker: de heren van Istanbul Acoustic Fusion leggen voor hun instrumenten een passie aan de dag die hun strakke samenspel naar ongekende hoogten katapulteert.

Levent Yildirim (percussie), Fahri Karaduman (viool), Mustafa Olgan (qanoen), İrfan Keçebaşoğlu (basgitaar)

SERKAN ÇAGRI & RUMELI BAND

Serkan Çagri is een onbetwiste meester op de klarinet. Met zijn Rumeli Band kronkelen de tonen van het oosterse feestgedruis langs je oren je hersenen binnen. Terstond krijgen je benen de opdracht uitbundig te dansen.

Serkan Çagri kreeg de liefde voor muziek met de paplepel ingegeven en ontving een prijs voor zijn klarinetspel toen hij pas 13 jaar oud was. Behalve het instrument te bespelen, verdiepte hij zich ook in de theoretische en historische achtergrond ervan. Met de Rumeli Band borduurt hij een bont lappendeken waarop opzwepende melodieën welig tieren en kwieke vrouwenstemmen er moeiteloos het tempo in houden.

Serkan Çağri (klarinet), Gencay Kiymaz (drums), Gurur Nar (percussie), Mehmet Özen (basgitaar), Yücel Girgin (gitaar), Erman Türkeli (keyboard), Devrim Ekiz (qanoen), Asli Demirer (zang)

This concert is a part of Istanbul Ekspres – a festival celebrating Turkish culture, staged in collaboration with De Centrale.

In het kader van

Istanbul Ekspres

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?