Istanbul Expres: Burcu Karadağ Ensemble / Ilhan Erşahin ft. Hüsnü Senlendirici / Murat Ertel & Rodrigo Fuentealba Group

wereld
vr20.11.15

BURCU KARADAĞ ENSEMBLE

TURKSE KLASSIEK IN EEN HEDENDAAGS VERHAAL

Traditie tezamen brengen met radicale vernieuwing, het is een gave. Burcu Karadağ speelt de ney – een rieten fluit – met oog op de aloude essentie van het instrument. Maar tegelijk voegt ze ook iets toe, opent ze deuren naar nieuwe, hedendaagse klankwerelden.

Op deze manier maakte ze het soefi-instrument terug bekend bij een breed publiek, dat ook geïnteresseerd bleek in de Rumi-cultuur die eraan verbonden is. “Voor mij is dat het mooiste applaus dat ik kan krijgen,” verklaarde ze over die hernieuwde interesse. Karadağ gaf concerten over heel Europa en nam deel aan talloze internationale projecten. Voor Istanbul Ekspres tekent ze voor een wervelend concert.


Burcu Karadağ (ney), Uğur Varol (basgitaar, gitaar), Murat Süngü (cello, baskamancha), Şevket Aşıkuzun (piano), Oray Yay (percussie)

ILHAN ERŞAHIN FT. HÜSNÜ SENLENDIRICI: WONDERLAND

JAZZ MET ECHO’S UIT ISTANBUL

Jazzsaxofonist en kosmopoliet Ilhan Erşahin verenigt in zijn project Wonderland de krachten met bekend Romaklarinettist Hüsnü Senlendirici. Sinds 2002 exploreren deze twee krakken samen de klanken en geuren van Istanbul.

Erşahin groeide op in Zweden, maar herinnert zich nog haarfijn de zwoele Turkse zomers uit zijn jeugd: “In de jaren 70 knalden Turkse arabesken er door luidsprekers, op de radio of uit openlucht cinema’s; het was het gouden tijdperk van Turkse muziek en het weerklinkt nog steeds in mijn oren. Het is die vergulden sfeer die we met Wonderland willen oproepen.” De groep bracht twee platen uit. Als zij spelen, weerklinkt nogmaals een broeierige zomer.

İlhan Ersahin (Wurlitzer & tenorsax), Hüsnü Senlendirici (klarinet), Alp Ersonmez (bas), İzzet Kizil (percussive), Volkan Oktem (drums)

MURAT ERTEL & RODRIGO FUENTEALBA GROUP

ANADOLU ROCK IN SPECIALE FESTIVALFORMATIE

De frontman van BaBa ZuLa gaat aan de slag met die van Manngold de Cobre, geruggesteund door muzikale vrienden uit hun beide bands, Dans Dans en Zita Swoon. Een verzameling muzikanten om u tegen te zeggen, met maar één doel: een energieke draai geven aan Anadolu rock. Murat Ertel is alvast een van de erfgenamen van die Turkse psychedelische scene uit de zeventiger jaren. En Rodrigo Fuentealba is grote fan, getuige de hoeveelheid Turkse vinyl in zijn platenkast. Samen maken ze er een feest van.

Murat Ertel (saz), Özgür Çakırlar (percussie), Rodrigo Fuentealba (gitaar), Bart Vervaeck (gitaar), Fred Lyenn (bas), Karen Willems (drums)

Handelsbeurs Concert Hall & De Centrale , with support of Yunus Emre Enstitüsü , in cooperation with Europalia

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?